Her udmærker de sig med landsrekord for særlig boform

Et helt nyt sekretariat skal hjælpe til at få bofællesskaber til at spire. 

Roskilde Kommune vil slet og ret markere sig som Danmarks bedste by for bofællesskaber, hvor beboere er fælles om hverdags- og fritidslivet. 

I et nyt sats har kommunen sat ressourcer af til at etablere fem ny bofællesskaber således, at der i fremtiden vil være hele 24 bofællesskaber i Roskilde. De ældste er fra 1980’erne. 

Det gør kommunen til den i landet med flest bofællesskaber, oplyser formand for Plan- og Teknikudvalget, Daniel Prehn (S), i en pressemeddelelse. 

- Vi satser helt bevidst på at tiltrække den boform, for det har vist sig at være en succes - for beboerne, for området og for resten af kommunen, siger Daniel Prehn.

De eksisterende bofællesskaber i Roskilde Kommune er:

Tiltrækker engagerede borgere

Blandt de fem nyeste bofællesskaber er projektet Osby med to bofællesskaber i Skousbo ved Viby, Rullestenen og Den røde tråd på Musicon og Hegnet 2, som er et seniorbofællesskab i Trekroner.

I et bofællesskab er beboere i området fælles om eksempelvis mad og fælles pligter, og der er et tæt socialt samvær både blandt børn og voksne. I Roskilde henvender nogle bofællesskaber sig til borgere, der går op i bæredygtighed og økologi, mens andre koncentrerer sig om en bestemt aldersgruppe. 

- Uanset hvad, så er det vores erfaring, at denne boform tiltrækker engagerede borgere, der også bidrager til samfundet uden for deres egne rammer. Det ser vi som et stort plus, siger Daniel Prehn.

Ny enhed skal hjælpe

Senest har Roskilde Kommune oprettet et sekretariat til at hjælpe med bofællesskabernes fødsel. Det arbejdet blandt andet for at udbuddet foregår således at private, og ikke kun de professionelle, kan byde ind. 

Desuden arrangeres der også borgermøder og workshops for interesserede.

De nye bofællesskaber

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

svømmehaller collage

Se listen - her er skandale-svømmehallerne

Lynetteholm kystlandskab

Lynetteholm ændrer karakter: Her er de nye planer for det enorme projekt

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere