Her bliver skole til boliger

Gråbrødre Skole skal blive til boliger, når den nuværende aftenskole flytter til Kildegården.

Aftenskolen Gråbrødre Skole skal omdannes til boliger. Det er blevet besluttet i Roskilde Kommune.

En lokalplan skal sikre, at bygningerne bliver bevaret, samtidig med at en mulig tilbygning skal opføres i forlængelse med den eksisterende bebyggelse.

- Plan- og Teknikudvalget sætter nu arbejdet i gang med en lokalplan, der gør det muligt at omdanne skolen til boliger. Vi giver også mulighed for at bygge nyt på to placeringer inden for området, så der i alt kan opføres cirka 4000 kvadratmeter boliger, fortæller formand for udvalget, Daniel Prehn, i en pressemeddelelse.

Selvom Gråbrødre Skole bliver til bygninger betyder det ikke, at aftenskolen lukker. Den bliver i stedet flyttet til Kildegården.

- Idéen er, at den største del af den nye bebyggelse skal være en tredje fløj til skolen. På den måde kan vi videreføre skolens gård og skabe et rum, der bliver friareal til boligerne, siger Daniel Prehn.

Vedtages i 2020

Planen er, at den nye bebyggelse skal opføres i 2,5-3,5 etager. Derudover er der estimeret én parkeringsplads til hver bolig i området.

Udviklingen af Gråbrødre Skole ligger inden for den overordnede vision for Roskilde Bymidte, hvor boliger, butikker og arbejdspladser skal ligge side om side med kulturelle og offentlige tilbud, så der er liv dagen og ugen igennem.

Lokalplanen forventes førstebehandlet i første kvartal af 2020 og endeligt vedtaget i tredje kvartal næste år. Der afholdes et borgermøde i høringsperioden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere