Her bliver skole til boliger

Gråbrødre Skole skal blive til boliger, når den nuværende aftenskole flytter til Kildegården.

En lokalplan omdanner Grøbrødre Skole til boliger og giver blandt andet mulighed for at bygge en tredje fløj til skolen i harmoni med de eksisterende bygninger. Foto: Roskilde Kommune

Aftenskolen Gråbrødre Skole skal omdannes til boliger. Det er blevet besluttet i Roskilde Kommune.

En lokalplan skal sikre, at bygningerne bliver bevaret, samtidig med at en mulig tilbygning skal opføres i forlængelse med den eksisterende bebyggelse.

Læs også Roskilde hæver skatten og laver besparelser for at lappe økonomisk hul

- Plan- og Teknikudvalget sætter nu arbejdet i gang med en lokalplan, der gør det muligt at omdanne skolen til boliger. Vi giver også mulighed for at bygge nyt på to placeringer inden for området, så der i alt kan opføres cirka 4000 kvadratmeter boliger, fortæller formand for udvalget, Daniel Prehn, i en pressemeddelelse.

Selvom Gråbrødre Skole bliver til bygninger betyder det ikke, at aftenskolen lukker. Den bliver i stedet flyttet til Kildegården.

- Idéen er, at den største del af den nye bebyggelse skal være en tredje fløj til skolen. På den måde kan vi videreføre skolens gård og skabe et rum, der bliver friareal til boligerne, siger Daniel Prehn.

Vedtages i 2020

Planen er, at den nye bebyggelse skal opføres i 2,5-3,5 etager. Derudover er der estimeret én parkeringsplads til hver bolig i området.

Læs også Roskilde-borgmester er pessimist efter møde om Jyllinge Nordmark

Udviklingen af Gråbrødre Skole ligger inden for den overordnede vision for Roskilde Bymidte, hvor boliger, butikker og arbejdspladser skal ligge side om side med kulturelle og offentlige tilbud, så der er liv dagen og ugen igennem.

Lokalplanen forventes førstebehandlet i første kvartal af 2020 og endeligt vedtaget i tredje kvartal næste år. Der afholdes et borgermøde i høringsperioden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik