Roskilde-borgmester er pessimist efter møde om Jyllinge Nordmark

Selvom en anlægslov for det strandede digeprojekt endnu ikke er fejet af bordet, er Tomas Breddam bekymret.

Efter miljøminister Lea Wermelin (Soc.dem) forrige mandag besøgte de oversvømmelsesplagede beboere i Jyllinge Nordmark, havde hun fredag inviteret Roskildes borgmester, Tomas Breddam (Soc.dem), til møde i ministeriet.

Her argumenterede borgmesteren igen for, at der laves en anlægslov, så diget kan bygges færdigt uden samme risiko for, at sagen igen trækkes i langdrag af klager fra to utilfredse naboer.

quote Jeg er faktisk lidt pessimistisk nu

Tomas Breddam, borgmester

Men borgmesterens håb om en anlægslov er ikke blevet større efter mødet.

- Jeg er faktisk lidt pessimistisk nu. Jeg kommer lige fra mødet med ministeren, og jeg synes, det er hårdt, at alt handler om jura, i stedet for det handler om de mennesker, der har det hårdt og rigtig svært i Jyllinge Nordmark og risikerer at gå to stormsæsoner i møde uden et færdigt dige, siger Tomas Breddam.

Nyt møde i kalenderen

Diget skulle efter den oprindelig plan have stået færdigt, så det kunne beskytte mod nye oversvømmelser allerede denne vinter.

Men efter det blev sat i stå i marts af Miljø- og Fødevareklagenævnet, kan projektet tidligst være færdigt til næste år.

Roskilde-borgmesteren frygter dog, at der kan komme til at gå yderligere mindst en vinter, hvis man igen må igennem en ansøgningsproces med efterfølgende sagsbehandling af klager.

- Jeg har svært ved at tolke på ministerens motiver, når det gælder, hvorfor vi ikke bare kan gøre det (vedtage en anlægslov, red.). Fordi for mig er det åbenlyst. Hun siger, det går lige hurtigt, og det har jeg rigtig svært ved at forstå, siger Tomas Breddam.

Selvom han måtte gå fra mødet fredag med uforettet sag, har miljøminister Lea Wermelin inviteret ham til nye drøftelser om Jyllinge Nordmark efter efterårsferie, og det holder trods alt et lille håb i live hos borgmesteren.

- Jeg håber virkelig stadigvæk, at vi kan få en anlægslov. Ministeren sagde, den stadigvæk er på bordet, og det vælger jeg at tro på, lyder det Tomas Breddam.

Beboerne i de 500 berørte ejendomme i Jyllinge Nordmark har kæmpet for et dige i fem år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere