Rødovre tager DM-kvartfinalestik efter comeback i lokalbrag

Rødovre var bagud 0-2 hjemme på isen mod Rungsted, men hjemmeholdet vandt 3-2 i den første DM-kvartfinale.

Et sjællandsk DM-kvartfinaleopgør har ikke været hverdagskost i dansk ishockey i de senere år.

Fredag aften skete det så, da Rødovre Mighty Bulls hjemme tog imod Rungsted Seier Capital.

Det skete i klubbernes første opgør i kvartfinaleserien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Rødovre vandt kampen 3-2 og bragte sig dermed foran 1-0 i serien.

Hjemmeholdet fik dog en kaotisk start, da gæsterne bragte sig foran 2-0 i første periode.

Først var det Robin Bergman efter blot 41 sekunder, og ti minutter senere øgede Brendon Nash til 2-0 til Rungsted.

Så slog Rødovre igen i anden periode, hvor der blev udlignet til 2-2 takket være scoringer af Nicklas Carlsen og Phillip Schultz.

Seks minutter før tid kunne jublen så bryde ud i Rødovre, da Jannik Karvinen afgjorde kampen med sin scoring til 3-2.

De øvrige kvartfinaler blev også skudt i gang fredag, og her vandt mesterholdet Esbjerg Energy hjemme 2-1 over Sønderjyske og tog dermed også første stik.

Christian Wejse og Alexis Loiseau scorede for Esbjerg, mens Anders Førster reducerede for gæsterne i tredje periode.

Der var også nordjysk lokalopgør, da Aalborg Pirates hjemme tog imod Frederikshavn White Hawks.

Det endte med en 2-1-sejr til Aalborg, der sluttede på andenpladsen i grundspillet med 11 point mere end Frederikshavn.

Julian Jakobsen gjorde det til 1-0 efter 17 minutter, og mens anden periode endte uden scoringer, så udlignede Kristian Jensen for gæsterne seks minutter inde i tredje periode, men Peter Quenneville sikrede Aalborg sejren med sit mål.

I Herning tog vinderen af grundspillet, Herning Blue Fox, imod Herlev Eagles.

Der var hele 74 point til forskel på de to mandskaber i grundspillet, som Herning vandt. Det var gæsterne dog ligeglade med, og Thomas Søndergaard bragte Herlev foran 1-0 efter to minutter.

Favoritterne fik udlignet i anden periode efter powerplay ved Daniel Nielsen, inden kampen blev stoppet midlertidigt, da tilskuerne måtte evakueres på grund af røg fra en røgbombe.