Ny serie - MIN KLUB: "Danmark er tæppebombet med idrætsklubber"

Du skal bevæge din krop for at holde dig sund og frisk, siger de kloge. Bliv aktiv på en sjovere måde end løbebåndet i fitnesscentret.

Det er sæson for nytårsforsætter, og mange af os har mål om at være mere aktive i det nye år. Fitnesscentrene har kronede dage i januar, men det er ikke nødvendigvis den sjoveste måde at komme i form på.

quote Der er klubber for alle typer mennesker, hvad enten du går efter benhård træning, hyggeaktiviteter, spænding eller nørderi på højt plan.

 

Det mener tv-vært Thomas Uhrskov, der gerne vil slå et slag for de mange forskellige muligheder, som idrætsklubber tilbyder tæt på, hvor vi bor.

- Danmark er jo nærmest tæppebombet med idrætsklubber. Der er klubber for alle typer mennesker, hvad enten du går efter benhård træning, hyggeaktiviteter, spænding eller nørderi på højt plan. Og vær sikker på, at du i alle klubber finder top-engagerede mennesker, som det er vidunderligt at dele tiden med, fortæller Thomas Uhrskov.

Se afsnit om ishockeyklubben. Og følg med, når Thomas Uhrskov de næste 20 uger tager rundt til 20 forskellige idræts- og sportsklubber i hovedstadsområdet.

Prøv kræfter med 20 sportsgrene

I TV 2 Lorrys nye programserie MIN KLUB besøger Thomas Uhrskov 20 forskellige idræts- og sportsklubber i hovedstadsområdet og møder unge og gamle, der brænder for deres sport. Ikke mindst præsenterer Thomas Uhrskov 20 forskellige måder, hvor også du kan holde dig fysisk aktiv på – eller få rørt dig bare lidt mere ved at komme mere ud af døren.

Der er nemlig stor forskel på, hvor fysisk anstrengende det er at dyrke de 20 forskellige idræts- og sportsgrene i MIN KLUB. Men ifølge eksperter er det mindre vigtigt, hvordan du rør dig, men at du rør dig.

- Udover fysisk aktivitet, leg og konkurrence - hvis du er til det - så er klubbernes største fortrin nok det sociale. I en klub indgår du i et forpligtende fællesskab. Det kan naturligvis godt forekomme lidt besværligt, men det er faktisk forpligtende sociale relationer, der gør os lykkelige, lyder det fra Thomas Uhrskov, efter hans mange besøg i foreningsdanmark.

Du kan følge med Thomas Uhrskov rundt fra i aften og 20 uger frem, hvor der hver onsdag er premiere på et nyt afsnit om en ny idræts- eller sportsgren. Se dem på TV 2 Lorrys egen tv-kanal eller her på tv2lorry.dk, hvor der også er et kort, der viser, hvor du kan dyrke de forskellige idrætsgrene.

Hold kroppen i gang med ishockey

Første idrætsgren er ishockey, hvor blandt andet syv-årige Lukas inviterer indenfor i sin klub Hvidovre Ishockey Klub. Ishockey er en idræt, hvor du på én gang træner balance, kondi og krop.

Det sker med skøjter på fødderne og hockeystav i hænderne i et intenst holdspil – på isen i en af hovedstadsområdets mange skøjtehaller. Se med her.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

gavekort(1)

Gavekort, breve og sms’er holder unge fra stofferne: - Det havde været brugbart for mig

Overvægt

Kostvejleder hitter på Instagram: "Min krop er ikke en klam ting, andre skal bedømme"

Overvægt

Fed, klam og doven: I hovedstaden taler vi grimt til overvægtige

Rygning

Parti med nyt forslag: Her skal rygning være forbudt

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere