Uopmærksom bilist smadrede Kenneths liv: Hør hans budskab

Mødet med en uopmærksom bilist fik alvorlige konsekvenser for Kenneth Buur Thuesen. Nu forsøger ny kampagne at dæmme op for uopmærksomhed bag rattet.

Kør bil, når du kører bil.

Sådan lyder opfordringen til danskerne i en ny landsdækkende kampagne fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension.

Uopmærksomhed hos bilister spiller nemlig ind i hver tredje dødsulykke i trafikken, hvorfor der nu sættes fokus på, at bilister skal have øjnene og tankerne på vejen og ikke alle mulige andre steder såsom mobilen, GPS’en eller medpassagerne i bilen. For det svarer nemlig til at have en pose over hovedet, lyder budskabet.

Kenneth Buur Thuesen fra Vangede er en af de mange danskere, der har oplevet en bilists uopmærksommme kørsel på egen krop og sjæl.

Det har fået alvorlige konsekvenser for hans liv, og derfor står han nu frem og deler sin historie til skræk og advarsel, så andre uopmærksomme bilister forhåbentlig vil tage ved lære.

Skæbnesvanger ulykke

Det hele begyndte i april 2010, da Kenneth Buur Thuesen holdt for rødt i et lyskryds på Jyllingevej. Mens han holdt stille bankede en bilist pludselig hårdt ind i ham bagfra.

Bilisten undskyldte sig med, at han lige var uopmærksom et kort øjeblik, da han sad og tastede på sin GPS. Men uopmærksomheden endte med at koste Kenneth Buur Thuesen flere piskesmæld fra ryg til nakke, som var så voldsomme, at han i tiden, der fulgte, begyndte at glemme selv de mindste praktiske ting i sin hverdag.

-  Alle de ting, som jeg normalt kunne huske, tænke og gøre. Det kan jeg ikke overhovedet. For eksempel kunne jeg lige pludselig ikke længere huske hvilken nøgle, jeg skulle bruge til døren til mit hus, siger Kenneth Buur Thuesen til TV2 Lorry.

Gode råd til bilister og medpassagerer

Tabt arbejdsevne og forlist forhold

Mødet med den uopmærksomme bilist har desuden fået omfattende konsekvenser for Kenneth Buur Thuesens arbejdsliv. Fra at være en erhvervsaktiv og frisk mand, der arbejdede som IT-konsulent, er han således i dag i fleksjob og kan kun arbejde otte timer om ugen.

Samtidig efterlader noget så almindeligt som havearbejde ham fysisk afkræftet med svære smerter, der gør, at han må ligge ned i flere dage.

Det er dog langtfra kun arbejdsevnen og det fysiske overskud, som Kenneth Buur Thuesen har måttet vinke farvel efter den skæbnesvangre forårsdag for syv år siden. Også forholdet til hans kæresten gik i stykker, fortæller han

- Dén som jeg engang var og dén, som hun forelskede sig, var jeg ikke lige pludselig længere, siger Kenneth Buur Thuesen til TV2 Lorry.

Håber bilister tager ved lære

På trods af de store personlige omkostninger, som ulykken efterlod ham med, har Kenneth  Buur Thuesen dog affundet sig med sin skæbne. Han er siden hen blevet gift med en ny kvinde. Men han bliver aldrig den samme som før, fortæller han.

Af samme årsag kan bitterheden stadig gribe fat i ham, når han spotter uopmærksomme bilister i trafikken, der har mere travlt med deres mobil eller GPS end med at køre bil.

- Så bliver jeg ikke bare vred, men også ked af det og skuffet, for jeg tænker: ”Det du gør nu, det kan stjæle livet fra et andet menneske. Måske slår du dem ikke ihjel. Men du er ved at tage deres liv fra dem, siger Kenneth Buur Thuesen, som håber, at hans historie vil få uopmærksomme bilister til at tage kampagnens budskab til sig.