Region H klar med fordeling af vinterpakke: ”Mange vil blive tilgodeset”

Region Hovedstaden og en række faglige organisationer har aftalt, hvordan regeringens vinterpakke skal fordeles.

En række faglige organisationer og Region Hovedstaden skrev fredag under på en aftale om en vinterpakke på 312 mio. kroner, der skal holde hånden under sundhedsvæsenet gennem en ekstraordinær svær vintersæson.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

De 312 mio. kroner er Region Hovedstadens andel af den 1 mia. kroner, som partierne bag finansloven har vedtaget.

- Vores hospitaler og Akutberedskabet står i en ganske særlig og presset situation og har virkelig brug for den her indsprøjtning. Jeg er meget glad for, at de faglige organisationer har bidraget til en hurtig og smidig proces, så pengene kan gøre gavn allerede nu. Det er meget nødvendigt at kunne give kontant anerkendelse til det personale, der står allermest i front gennem den her vinter, siger Lars Gaardhøj (S).

Regionsdirektør og formand i regionens medarbejderudvalg (RMU) Jens Gordon Clausen er glad for den konstruktive dialog med de faglige organisationer.

- Alle medarbejdere i Region Hovedstaden yder en kæmpe og uundværlig indsats. Vi har i denne forhandling været nødt til at prioritere de områder, hvor hospitalerne og Akutberedskabet er allermest presset, og vi er glade for, at de faglige organisationer er gået positivt og konstruktivt ind til dialogen om at fordele pengene fra vinterpakken, siger Jens Gordon Clausen.

Og i Dansk Sygeplejeråd er de også glade for aftalen.

- Jeg vurderer, at rigtig mange sygeplejersker på regionens hospitaler bliver tilgodeset med dette forhandlingsresultat. Det har været vigtigt for os, at flest mulige penge afsættes til at fastholde sygeplejersker, som allerede er ansat, og at vi på sigt kan tiltrække flere. Vores fokus er især på, at flere sygeplejersker bliver på jobbet og kan medvirke til at give patienterne den pleje og behandling af høj faglig kvalitet, som de forventer, skiver Kristina Robins, der er formand for Dansk Sygeplejeråd i Kreds Hovedstaden i en skriftlig kommentar til TV 2 Lorry.

Det er nu op til direktionerne på regionens hospitaler og Akutberedskabet at bruge midlerne med udgangspunkt i de rammer, som er fastsat i aftalen. Aftalen træder i kraft fra den 17. december 2021 og pengene ventes brugt inden udgangen af april. Enkelte af initiativerne vil blive udmøntet med virkning fra 1. december.

Fakta

Aftalen er indgået med Dansk Sygeplejeråd, Jordemoderforeningen, FOA, HK, 3F, Danske Bioanalytikere, Yngre Læger og Foreningen af Speciallæger.


Aftalen omfatter månedslønnede sygeplejersker, radiografer, jordemødre, laboranter, bioanalytikere, social- og sundhedspersonale, lægesekretærer/HK-personale, yngre læger, overlæger, præhospitalt personale, vagtcentralpersonale samt støttefunktioner. Aftalen omfatter også portører, servicemedarbejdere/-assistenter og rengørings-/husassistenter i det omfang, at de på regelmæssig/daglig basis understøtter de udvalgte områder.


Frontlinjeledere kan omfattes, hvis de indgår i driften i et omfang, der adskiller sig væsentligt fra det normale.


Studerende, elever, timelønnede og tilkaldevikarer er ikke omfattet af aftalen. Dog er timelønnede på regionens hospitalers interne vikarkorps omfattet af den særlige bonus på udvalgte vikarvagter.


Region Hovedstaden forventer herudover, at der indgås tiltrædelsesaftaler med relevante faglige organisationer.


Udfordringerne i Region Hovedstaden gælder især pres på følgende områder:

• Medicinske sengeafsnit

• Intermediær- og intensivafsnit

• Anæstesi- og operationsafsnit

• Børne- og ungeafdelinger

• Akutte modtagelser

• Fødeområdet

• Diagnostiske afdelinger

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik