Lattergassen er igen tilbage på landets største fødeafdeling

Fødende på Hvidovre Hospital kan igen få lattergas som smertelindring efter flere års pause.

Fødende på landets største fødeafdeling på Hvidovre Hospital kan igen få tilbudt lattergas til at dæmpe smerterne undervejs ved fødslen.

Efter flere års pause er der nemlig igen lattergas på hospitalets ti fødestuer.

quote Jeg synes jo det er forkert, at man på Danmarks største fødeafdeling, hvor der kommer 7000 børn til verden om året, ikke har haft adgang til noget så basalt smertelindrende, som lattergas er i en fødesituation

istoffer Buster Reinhardt (K), formand for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden

Det oplyser Christoffer Buster Reinhardt (K), der er formand for sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, til TV 2 Lorry.

- Vi har igen installeret lattergas til glæde og gavn for de fødende, siger han.

De sidste seks til otte år har fødende på Hvidovre Hospital ikke haft mulighed for at få smertelindrende lattergas under fødslen.

Da man fjernede det i sin tid, skete det af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Man frygtede nemlig, at den overskydende gas i rummet havde en skadelig effekt på hospitalets personale.

Denne frygt er nu blevet imødegået af ny teknologi og viden.

- Det har man nu klaret med bedre udsugning, bedre udluftning og ny teknologi indenfor lattergas, så det er på plads. For der skal selvfølgelig ikke være nogen risiko for personalet, siger Christoffer Buster Reinhardt.

Allerede tilbudt til de første

Lattergas er en af mange muligheder for at dæmpe smerter undervejs ved en fødsel. 

Men ifølge formaden for sundhedsudvalget er der gået for lang tid, hvor de fødende kvinder ikke har kunne tilvælge lattergas som smertelindring.

- Jeg synes jo, det er forkert, at man på Danmarks største fødeafdeling, hvor der kommer 7000 børn til verden om året, ikke har haft adgang til noget så basalt smertelindrende, som lattergas er i en fødesituation, siger han.

Derfor gik han også selv ind i sagen, da han blev gjort opmærksom på problemstillingen.

- Jeg blev gjort opmærksom på sagen for tre år siden og har siden da forfulgt den. Derfor er jeg også rigtig glad for, at der nu er lattergas på alle de ti normale fødestuer på Hvidovre Hospital.

Christoffer Buster Reinhardt oplyser til TV 2 Lorry, at lattergassen allerede er tilgængelig på fødestuerne, og de første fødende kvinder allerede er blevet den tilbudt.

Tilbage i mats blev der indgået en nye aftale, der sikrede 24 millioner årligt til fødeafdelingerne i Region Hovedstaden. Se eller gense indslaget nedenfor.