Nu sætter Region gang i nye renoveringer af hospitaler for 200 millioner kroner

De mange penge betyder blandt andet, at der fremover kan tilbydes lattergas til fødende kvinder på Hvidovre Hospital.

Politikerne i Region Hovedstaden har besluttet at sætte fart på en række planlagte grønne forbedringer og renoveringer på hovedstadens hospitaler.

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Moderniseringerne sker for at give en økonomisk saltvandsindsprøjtning til virksomheder i byggebranchen, som er pressede på grund af coronakrisen.

Regeringen har i forbindelse med indsatsen for at afhjælpe de økonomiske konsekvenser af coronakrisen godkendt, at regionerne overskrider det aftalte loft for, hvor mange penge der må bruges på modernisering og renovering.

Den mulighed har politikerne i Region Hovedstaden grebet og sætter nu gang i 11 større projekter for i alt 200 millioner kroner.

- Først og fremmest er det her vigtige moderniseringer, som både gør opholdet på hospitalet bedre for patienterne og fremmer bæredygtigheden, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Lattergas til fødende på Hvidovre Hospital

Et af tiltagene er blandt andet, at der skal lægges nye rør til ilt og gas på Hvidovre Hospital, så der fremover kan tilbyde lattergas til fødende kvinder. 

- Det er en sag, jeg har arbejdet på i to år, da jeg ikke mener, at det er ok, at vi ikke tilbyder lattergas på Danmarks største fødeafdeling, som netop er Hvidovre med 7.000 årlige fødsler. Jeg tror, der er rigtig mange fødende kvinder, som bliver glade for den nyhed, siger Christoffer Buster Reinhardt (K), der er formand for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden.

Samtidig skal der investeres i en mere bæredygtig udledning af regnvand fra Herlev Hospital og en energibesparende køleledning på Bispebjerg.

Hjulene skal holdes i gang

Sophie Hæstorp Andersen fortæller desuden, at regionen med moderniseringerne gerne vil give en hjælpende hånd til en trængt bygge- og anlægsbranche.

- Coronakrisen har været hård, også ved bygge- og anlægsbranchen. Derfor er jeg glad for, at vi her fra Region Hovedstadens side kan være med til at holde hjulene i gang og sætte nogle projekter i søen, som kan skabe noget indtægt og opretholde nogle arbejdspladser hos de trængte virksomheder, siger regionsrådsformanden.

Forretningsudvalget i Region Hovedstaden har foreløbigt anbefalet regionsrådet at godkende moderniseringer og renoveringer for 200 millioner kroner.

Regionsrådet træffer den endelig afgørelse den 19. maj 2020.

Følgende initiativer er prioriteret:

Kort nyt

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Corna vaccine hætteglas

To regioner kæmper for at undgå spild af vacciner - på hver deres måde

senfølger(2)

playEfter mere end 10 måneder med senfølger: Nu kan Christina endelig dyrke motion igen

default_thumb

playHusker du Erwin og Anne? Nu må de igen aflyse deres kærlighedsfest

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere