Forberedt på skybrud? Sådan beskytter du hus og kælder

DMI har varslet skybrud fra onsdag aften i dele af vores sendeområde. Her kan du finde råd til, hvordan du beskytter dit hus og kælder mod vand.

Regnvejret forventes at tage til i løbet af de kommende timer. DMI har varslet skybrud fra onsdag aften, og nogle steder i Hovedstadsområdet forventes der op 40 milimeters nedbør i løbet af aftenen og natten.

Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, HOFOR, opfordrer borgere til at færdes med forsigtighed i gaderne samt sikre deres værdier i kældre og andre udsatte steder. På gaden er det især løse kloakdæksler, varm damp og forurenet spildevand, som man skal passe på.

Det skal du passe på i gaderne

De fleste kloakdæksler i Hovedstadsområdet er udstyret med selvlukkende hængsler, men det gælder ikke alle. Derfor er der en risiko for, at nogle bliver presset af. Hullerne i dækslerne kan være svære at se, hvis gader og veje er oversvømmet, så det gælder om at holde et vågent øje.

Både veje, gadekældre, havne og bynære strande risikerer i forbindelse med skybrud at blive forurenet med kloakvand. Derfor opfordrer HOFOR til, at man undgår hudkontakt med vandet og ikke bader i havnebade eller bynære strande, før det grønne flag bliver hejst igen.

I Indre By i København kan et skybrud give varm damp i gaderne. Det sker, når byens underjordiske varmekamre fyldes med vand, som begynder at koge. Derfor skal du ifølge HOFOR altid gå udenom dampen, som i allerværste fald kan give dig forbrændinger på benene.

Sådan sikrer du hus og kælder

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

forårsvejr

Fra frost til forårsfornemmelser: Usædvanlig varme rammer i dag

vejrartikel

Kæmpe overblik: Her er 10 års vejr i din kommune

Københavnere på Peblinge Sø

Slut med skøjteløb: Kommuner forbyder igen færdsel på isen

snevejr københavn 15 februar

Indsatsleder kommer med opfordring til bilister i snevejret

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere