Skybrud gik særligt hårdt ud over en by: "Det er helt vildt"

Mange husejere i Allerød nordvest for København måtte ringe til Falck for at få hjælp til vandskader.

Arkivfoto. Foto: Keld Navntoft - Scanpix

Det skybrud, som vejrguderne sendte henover Danmark i løbet af søndagen gjorde, at Falck kom på overarbejde og specielt nord for København var der rigeligt at se til.

Især en by blev særlig hårdt ramt af de massive regnskyl. I Allerød, der ligger knap 30 kilometer nordvest for København, har Falck registreret hele 36 opkald fra.

Læs også TV 2–vært fik smadret sin bil: Hvad ****** foregår der?

- I Hovedstadsområdet var der omkring 100 opkald, hvoraf de 36 kom fra Allerød. Det er helt vildt - faktisk vanvittigt meget for et enkelt postnummer, så de har været hårdt ramt, siger vagthavende Jesper Jakobsen hos Falck til TV 2 Lorry mandag morgen.

Ved ikke hvorfor

- Jeg kan ikke svare på, hvorfor Allerød netop er blevet hårdt ramt, men vi kan kun konstatere, at det er her, vi har fået mange meldinger fra. Det kan jo typisk skyldes, at det ramte område ligger lavt, men det kan også være tilstoppede kloakker, der skaber problemer, siger Jesper Jakobsen.

Læs også Mand efterlyses: Kastede bevidst fiskekrog i hånden af 6-årig

Tallene er fordelt over hele døgnet, men det var særligt i går eftermiddags, mens det helt store regnskyl stod på, at Falck blev kimet ned.

Der er stadig oprydningsarbejde dagen derpå, oplyser Jesper Jakobsen, der også fortæller, at man hos Falck modtog i alt 180 opkald på landsplanen, mens regnen piskede ned over Danmark.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik