Nu har du endelig tiden: Slå en surdej op

Mens hverdagen så småt er ved at vende tilbage for nogen, arbejder de fleste stadig hjemmefra. Udnyt det til at lave en surdej, foreslår kok Gorm Wisweh.

Sjældent har Instagram budt på så mange blærebilleder af et surdejsbrød med de helt rigtige lufthuller. Endelig er folk hjemme og har tiden til at gå og kæle for deres den klistrede dej, som giver det perfekte brød.

I denne lørdags udgave af TV 2 Lorrys kulturprogram OPLEV kaster vært Anne Sørensen sig også ud i den ædle brødkunst – godt hjulpet på vej af råd fra kokken Gorm Wisweh fra pizzakæden Gorm’s. OPLEV guider dig normalt til kommende kulturbegivenheder, men i disse coronatider får du i stedet hver lørdag idéer til, hvad du kan lave derhjemme.

Du kan se hele Gorm Wiswehs guide til surdej her

Helbredende papirfugle 

Designer Lisa Grue foreslår, at du øver dig i at folde japanske origami-traner, som du kan pynte dit hjem med. Det ser umiddelbart lidt kompliceret ud, men Lisa Grue lover, at det faktisk er ret enkelt, hvis man bare slavisk følges hendes guide.

Og der hører faktisk en rigtig fin og for tiden passende historie med til de yndige traner. Fuglene symboliserer nemlig godt helbred, lykke og et langt liv. I Japan er der tradition for, at nogen sætter sig ved en syg person og folder 1000 traner, mens de taler om den syge. Du kan se hele guiden på lisa Grues instagram

 

Gå i biografen i sofaen 

Corona har lukket alle biografer landet over, derfor er det nu blevet muligt at leje og streame flere biografaktuelle film. Claus Christensen, der er chefredaktør på filmmagasinet Ekko, anbefaler særligt to film som gode bud på, hvad du skal se hjemme i sofaen.

Den ene er filmen Klovn – The Final, hvor Casper Christensen og Frank Hvam i deres sidste film tager temaet kærlighed under (pinlig) behandling. Den anden anbefaling er filmen Krudttønden, der tager udgangspunkt i terrorangrebet på Kulturhuset Krudttønden og Københavns synagoge i 2015.                                               

 

Dans på stuegulvet 

Børn har måttet undvære deres fritidsaktiviteter de sidste mange uger, og det gælder også balleteleverne hos Balletkompagniet. Derfor har deres træner Pi Svenstrup optaget en lang række videoer med online balletundervisning, og de er frit tilgængelige, så alle kan få danset igennem hjemme på stuegulvet. Du kan se vidoerne på Balletkompagniets Facebookside, og der er undervisning for børn helt ned til to år og op til de voksne.

 

Har du idéer til, hvad man kan lave derhjemme, så tøv endelig ikke med at sende dem til oplev@tv2lorry.dk 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere