Marcelino forkæler sin sygeplejerske-hustru med en tur i teatret - derhjemme

Hvordan forkæler man bedst sin hustru, der i øjeblikket knokler som sygeplejerske? Man inviterer hende da på god mad, vin og Det Kongelige Teater i sofaen.

Hvis du også føler dig lidt kulturelt understimuleret efter at have gået rundt i cirkler derhjemme i over 14 dage, har Marcelino Gauguin fra Østerbro i København en fantastisk idé.

Han har inviteret sin hustru, der arbejder som sygeplejerske og derfor oplever det pressede sundhedsvæsen på nærmeste hold, og sin datter en tur i Det Kongelige Teater - derhjemme.

Teatret har nemlig lagt et udvalg af deres forestillinger på deres hjemmeside, hvorfra man gratis kan streame dem.

Marcelino Gauguin og familien tog deres fineste tøj på, lavede god mad og åbnede en flaske vin, inden de satte sig til rette i sofaen for at se teaterstykket La Boheme.

Pausen i forestillingen benyttede de til at gå ud på deres altan og forestille sig, at det var Kongens Nytorv, de stod og så ned på. Det kan man da kalde at få det bedste ud af situationen.

Marcelino og hans hustru har klædt sig i det fineste puds og går i Det Kongelige Teater hjemmefra, nu hvor coronakrisen har lukket alle kulturinstitutioner.
Marcelino og hans hustru har klædt sig i det fineste puds og går i Det Kongelige Teater hjemmefra, nu hvor coronakrisen har lukket alle kulturinstitutioner.
Foto: TV 2 Lorry

Det tip er bare et ud af mange i lørdagens udgave af kulturprogrammet OPLEV, der i øjeblikket guider dig til aktiviteter, du kan lave derhjemme.

Tegn tankerne ud

Som bekendt er alle skoler lukket ned, så i øjeblikket kan lærer Mads Harboe Jespersgaard ikke hjælpe sine 7.-klasses-elever på Tjørnegårdsskolen i Gentofte med at få styr på deres tanker omkring den situation, verden er i lige nu.

Og det kan i øvrigt også være svært for børn at sætte ord på tanker om en så ubegribelig ting som en sygdom, der har fået hele verden til at gå på stand-by.

Derfor har Mads Harboe Jespersgaard bedt alle sine elever tegne deres bud på, hvad corona-krisen betyder for dem og sende tegningen til ham.

Den idé deler Mads Harboe Jespersgaard også i lørdagens OPLEV. I programmet viser en af Mads elever, Helena Halberg, også, hvordan hun oplever den nuværende corona-krise. 

Løsning på indekuller

Det kan være rigtig svært at få aktiveret børn, der normalt suser rundt på børnehavens legeplads, når vi alle helst i øjeblikket skal være på vores egen matrikel så meget som muligt.

Derfor har rytmikpædagogen Pernille Brunberg fra Roskilde sammen med sine børn optaget en lang række rytmikvideoer og lagt dem på YouTube.

Har du gode bud på, hvad man kan lave derhjemme her i denne noget anderledes tid, så send dem endelig til oplev@tv2lorry.dk