To mænd er fængslet for skattesnyd for millioner

To danskere - den ene bosat i udlandet - er varetægtsfængslet for at have snydt skattevæsnet for 37 millioner.

Foto: Scanpix/ Mathias Løvgreen Bojesen

To mænd er ved Retten i Lyngby blevet varetægtsfængslet i en sag om svindel med udbytteskat til en samlet værdi af 37,5 millioner kroner.

Det oplyser statsadvokat Morten Niels Jakobsen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) til Ritzau.

- Anholdelserne er et af resultaterne af den omfattende efterforskning, som har stået på, siden Skat politianmeldte sagen om den formodede svindel med refusion af udbytteskat, siger statsadvokaten i en pressemeddelelse.

De fængslede er begge danskere - den ene bosat i USA. Udlandsdanskeren blev fremstillet i grundlovsforhør onsdag 24. maj, efter at han aftenen forinden blev anholdt i Københavns Lufthavn. 

Læs også Formodet forbryderfamilie sigtet for snyd for 24 millioner

Den anden blev anholdt fredag og fremstillet i grundlovsforhør lørdag formiddag. Begge er varetægtsfængslet frem til 19. juni.

Ifølge sigtelsen skal mændene i foråret 2007 i 14 tilfælde uberettiget have søgt og opnået de mange millioner i udbytteskat.

Angiveligt skete det på vegne af et udenlandsk selskab hjemmehørende i østaten Dominica i den østlige del af det Caribiske Hav.

Læs også Klapjagt: Skat vil finde over 2000 snydende Uber-chauffører

- Indtil videre tyder det på, at denne sag er en udløber af den store udbyttesag, der handler om formodet svindel for op mod 12,3 milliarder.

- Efterforskningen i begge sager fortsætter med fuldt fokus, siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen.

Retten i Lyngby har nedlagt navneforbud i sagen, og anklagemyndigheden ønsker ikke at give flere oplysninger om de sigtedes identitet.

Af retsbogen fra lørdagens grundlovsforhør, som Ritzau har fået aktindsigt i, fremgår det imidlertid, at den fængslede er født i 1949.

Det vil sige, at han enten er 67 eller 68 år. 

Læs også Ingen udbud til virksomheder der snyder i skat

Det fremgår også, at manden nægter sig skyldig. Han valgte dog ikke på stedet at kære varetægtsfængslingen til landsretten.

I sin begrundelse for at fængsle påpegede dommeren, at der hos den sigtede er fundet et tilsyneladende belastende brevudkast.

Også oplysninger fra Skat samt dokumenterede pengestrømme til og fra den medsigtede er ifølge dommeren med til at styrke mistanken mod manden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik