Lyngby-beboere mistede alt i kraftig brand - nu strømmer hjælpen ind

Alt fra senge, tøj og ildfaste fade er samlet ind til de nødstedte beboere.

Fredag morgen i sidste uge blev otte lejligheder berørt af en kraftig brand på Melagervej 5-7 i Kongens Lyngby, hvor en enkelt person samtidig blev fundet død i ejendommen.

De beboere, der kom ud i sikkerhed, stod tilbage med kun det tøj, de havde på, da de undslap flammerne.

Men på grund af et opslag i Facebook-gruppen 'Venligboerne Lyngby-Taarbæk', strømmer hjælpen nu ind til de nødstedte beboere.

- Da jeg så branden, vidste jeg, at de unge ikke har nogen indboforsikring, og så står man altså nærmest på gaden i underbukser, siger Ulla Staunsholt Nilsson, der har været initiativtager til at samle dagligdagsting ind til de brandramte beboere.

Ulla Staunsholt Nilsson er frivillig i Dansk Flygtningehjælp i Lyngby-Taarbæk Kommune, som har et depot, der normalt er velforsynet. Men i en situation, hvor man ingenting ejer, kom depotet til kort.

Derfor eftersøgte hun i det førnævnte Facebook-opslag alt fra senge, dyner, hovedpuder, tøj og meget mere.

- Det har været fuldstændig overvældende med den respons, der er kommet. Her tirsdag aften har en veninde og jeg hentet alt mellem himmel og jord hos ni forskellige familier. Og onsdag har 26 personer meldt, at de vil komme forbi depotet med ting, de kan undvære, siger Ulla Staunsholt Nilsson til TV 2 Lorry.

Allerede i mål

I alt drejer det sig om syv personer, der er blevet samlet ting ind til - fem unge mænd samt et yngre ægtepar. De lejligheder de boede i indtil fredag morgen er lejemål, som Lyngby-Taarbæk Kommune råder over.

Der blev sendt tre ambulancer til branden i Lyngby.
Der blev sendt tre ambulancer til branden i Lyngby.
Foto: Local Eyes

Ifølge Ulla Staunsholt Nilsson blev de syv personer først indkvarteret på Hotel Scandic, men er i denne uge blevet genhuset i andre kommunale lejemål. Defor skulle det også gå stærkt med indsamlingen.

- Jeg hørte fra en på kommunens boligkontor, at de hver havde fået et gavekort på 1.000 kroner til at købe for eksempel tandbørste og underbukser for. Men ellers er det jo bare tomme lejligheder, de er flyttet ind i, og når man ikke har nogen indboforskring, er det mange ting, man selv skal ud at købe, siger Ulla Staunsholt Nilsson.

Hun lagde sit opslag ud på Facebook mandag aften, men efter sin tur rundt tirsdag og det hun har fået lovning på skulle komme ind onsdag, så skulle de syv personer allerede nu være dækket godt ind i forhold til at kunne klare den i deres nye boliger.

I en SMS til TV 2 Lorry skriver Ulla Staunsholt Nilsson i hvert fald, at man på nuværende tidspunkt har fået samlet rigeligt ind.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere