44-årige mand tilstår drab på ekskærestes nye kæreste

Drabet blev begået med et våben, der var bevet stjålet fra Høvelte Kaserne få timer forinden.

Under et retsmøde i Retten i Glostrup torsdag formiddag, har en 44-årige mand erkendt drabet på sin ekskærestes nye kæreste.

En i dag 44-årig mand erkender at have skudt og dræbt sin ekskærestes nye kæreste på Stengårds Alle i Kongens Lyngby den 22. marts sidste år.

Det fortæller hans forsvarer, Finn Bachmann ifølge Ritzau under et retsmøde i Retten i Glostrup torsdag formiddag.

Læs også Sigtelse: Livgarder stjal drabsvåben aftenen før drab

Forud for drabet gik en længere periode, hvor der var stigende spændinger i forholdet mellem den tiltalte, hans tidligere kæreste og hendes nye mand.

Det var i hvert fald den tiltaltes oplevelse, og efter en kontrovers med de to personer frygtede han, at den anden mand ville udsætte ham for vold, fortæller han under retsmødet.

- Jeg tænker, at nu sker det. Det, der er blevet lovet gennem noget tid, siger den tiltalte om, at han følte sig truet.

Drabsvåben stjålet fra kaserne

Drabet skete omkring klokken 07.15, hvor 47-årige Thomas Juhl blev ramt af ét skud i hjertet, ét i venstre side af brystkassen og ét i lysken.

Det blev begået med en 9-millimeter Neuhausen pistol, som den tiltalte erkender at have stjålet fra Høvelte Kaserne i Birkerød, hvor han var ansat som livgarder, aftenen før drabet. Udover pistolen stjal han også otte patroner, som passede i våbnet.

Allerede kort efter drabet blev den 44-årige anholdt, Forsvaret meldte også samme dag ud, at gerningsvåbnet tilhørte Forsvaret.

Læs også Ung mand idømt forvaring for skudepisode og drabsforsøg

Politiet oplyste dengang, at der efter alt at dømme lå et motiv bag, som bundede i jalousi. Sidste sommer fortalte Berlingske, at den dræbte dannede par med livgarderens ekskæreste.

Hun har fortalt, at hun forud for drabet flere gange underrettede Livgarden om, at hun var bekymret for den 44-årige. Efter en udsendelse til Afghanistan havde han nemlig udvist alvorlige tegn på psykiske problemer.

Det til trods skulle han ifølge Berlingske have været ansat i en stilling på kasernen i Høvelte, hvor han havde særlig adgang til kasernens våbendepot.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik