44-årige mand tilstår drab på ekskærestes nye kæreste

Drabet blev begået med et våben, der var bevet stjålet fra Høvelte Kaserne få timer forinden.

En i dag 44-årig mand erkender at have skudt og dræbt sin ekskærestes nye kæreste på Stengårds Alle i Kongens Lyngby den 22. marts sidste år.

Det fortæller hans forsvarer, Finn Bachmann ifølge Ritzau under et retsmøde i Retten i Glostrup torsdag formiddag.

Forud for drabet gik en længere periode, hvor der var stigende spændinger i forholdet mellem den tiltalte, hans tidligere kæreste og hendes nye mand.

Det var i hvert fald den tiltaltes oplevelse, og efter en kontrovers med de to personer frygtede han, at den anden mand ville udsætte ham for vold, fortæller han under retsmødet.

- Jeg tænker, at nu sker det. Det, der er blevet lovet gennem noget tid, siger den tiltalte om, at han følte sig truet.

Drabsvåben stjålet fra kaserne

Drabet skete omkring klokken 07.15, hvor 47-årige Thomas Juhl blev ramt af ét skud i hjertet, ét i venstre side af brystkassen og ét i lysken.

Det blev begået med en 9-millimeter Neuhausen pistol, som den tiltalte erkender at have stjålet fra Høvelte Kaserne i Birkerød, hvor han var ansat som livgarder, aftenen før drabet. Udover pistolen stjal han også otte patroner, som passede i våbnet.

Allerede kort efter drabet blev den 44-årige anholdt, Forsvaret meldte også samme dag ud, at gerningsvåbnet tilhørte Forsvaret.

Politiet oplyste dengang, at der efter alt at dømme lå et motiv bag, som bundede i jalousi. Sidste sommer fortalte Berlingske, at den dræbte dannede par med livgarderens ekskæreste.

Hun har fortalt, at hun forud for drabet flere gange underrettede Livgarden om, at hun var bekymret for den 44-årige. Efter en udsendelse til Afghanistan havde han nemlig udvist alvorlige tegn på psykiske problemer.

Det til trods skulle han ifølge Berlingske have været ansat i en stilling på kasernen i Høvelte, hvor han havde særlig adgang til kasernens våbendepot.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Knivstikkeri ved Fields3

playMuligt knivstikkeri i Field's - her bliver 16-årig med kniv anholdt

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere