Ung mand idømt forvaring for skudepisode og drabsforsøg

Tre mænd og to kvinder er dømt for drabsforsøg, legemsangreb af særlig, rå, brutal eller farlig karakter samt besiddelse, transport og overdragelse af skydevåben. Én af personerne blev idømt forvaringsdom

I et større sagskompleks ved Retten i Glostrup faldt der fredag dom.

Her blev i alt tre mænd og to kvinder dømt for en række alvorlige anklager.

De tre mænd blev dømt for at have opsøgt en mand på sin bopæl i Søborg den 30. juni 2019, hvor de sammen med flere andre ukendte medgerningsmænd truede deres offer med en skarpladt pistol og efterfølgende overfaldt ham i hans have med voldsomme kaskader af slag og spark på både hoved og krop.

Samtidig blev offeret undervejs tildelt fem knivstik i overkroppen.

Retten i Glostrup frandt det bevist, at de tre mænd "med overvejende sandsynlighed måtte have vidst, at ofret ville dø, hvis det ikke havde været for den efterfølgende akutte lægelige behandling", skriver Københavns Vestegns Politi i en presssemeddelelse.

Desuden er mændene også dømt for at have været i besiddelse af et skarpladt skydevåben på offentligt sted.

Ung mand hovedtiltalt for to grove ugerninger

Den hovedtiltalte blev foruden det ovennævnte drabsforsøg også dømt for den 20. juni 2019 at have skudt en yngre mand i låret på Pederstrupstien i Ballerup.

Retten vurderede, at manden er så farlig for sine opgivelser og andres liv og helbred, at han skulle idømmes forvaring på ubestemt tid.

Der blev ved dommen lagt vægt på, at han tidligere gentagne gange var dømt for vold, røveri og drabsforsøg, og at han nu på ny blev dømt for særdeles personfarlig kriminalitet.

- Det er heldigvis forholdsvis sjældent, at så relativt unge personer bliver vurderet så farlige, at en dom til forvaring på ubestemt tid er den eneste mulighed for at beskytte borgere mod personen.

- Men jeg må sige, at jeg er tilfreds med, at retten og nævningetinget i det her konkrete tilfælde var enige med Retslægerådets indstilling og anklagemyndighedens påstand i sagen, siger anklager ved Københavns Vestegns Politi,  Julie Engstrøm Skovgaard.

Personer i nær omgangskreds også dømt

I forbindelse med skudepisoden i Ballerup og det efterfølgende drabsforsøg i Søborg blev der anvendt en pistol, som en af mændenes kæreste efterfølgende overdragede til en kæreste.

Kæresten fik samtidig overdraget en række andre våben, som hun fik overtalt sin veninde til at gemme og opbevare.

Posen med alle våbnene blev efterfølgende fundet af politiet i et klædeskab hos veninden. Hun blev derfor dømt for at have været i besiddelse af gerningsvåbnet og for at have transporteret det til sin bopæl. 

- Dommen i dag er kulminationen på en længerevarende og grundig efterforskning hos Københavns Vestegns Politi, og jeg er som anklager tilfreds med, at retten og nævningetinget ved dommen i dag har understreget alvoren af det, der er foregået både under, men også efter drabsforsøget i Søborg, siger Julie Engstrøm Skovgaard. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi og beredskab ved gård

Politi og helikopter rykker ud til alvorlig ulykke på gård

skunkgartneri herringløse

Tip fra borger førte til beslaglæggelse af skunkgartneri

Politibil 112

Politi sigter 40 personer for at overtræde forsamlingsforbud

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Glostrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere