SAS-strejke giver usikkerhed: Stella booker ekstra flybilletter for at sikre ferien

Pilotstrejken har de seneste uger betydet mange aflysninger hos SAS – og det giver nervøsitet hos mange af de passagerer, der skal rejse med selskabet.

Københavns Lufthavn i Kastrup står foran en af årets helt store rejseweekender.

Men mens afrejsetidspunktet for ferien rykker tættere og tættere på for mange flypassagerer, så er det for dem, der skal flyve med SAS, uden at vide om ferien overhoved bliver til noget.

Fredag er SAS og selskabets piloter nemlig endnu ikke nået til enighed, og indtil de to parter gør det, så er pilotstrejken fortsat aktuel.

En strejke, der de seneste uger har givet massive aflysninger hos SAS – og det giver nervøsitet hos mange af de passagerer, der skal rejse med selskabet.

Det gælder blandt andet for Stella Sandfeld og familien, der har bestilt SAS-flybilletter gennem Apollo Rejser til den græske ø Skiathos.

Bestilte ekstra billet

Afgangen er lørdag morgen - og mens afgangstidspunktet rykker tættere på, så er uvisheden om, hvorvidt flyet overhoved letter, steget.

Og den uvished har sat skår i ferieglæden hos Stella Sandfeld.

Derfor har hun også valgt at booke ekstra billetter ved et alternativt flyselskab for at være sikker på at komme afsted til Grækenland, hvor familien har et hotelophold, der venter.

- For nogle dage siden tog jeg en beslutning om at booke en anden billet, så jeg uanset hvad kommer afsted i morgen (lørdag, red.) med et andet selskab, forklarer hun fredag eftermiddag til TV 2 Lorry.

Kunne du ikke bare blive hjemme, hvis SAS-flyet ikke letter?

- Jo, men vi taler om en sommerferie. Vi har ikke været ude at rejse de sidste to år, det behøver vi heller ikke, og vi kunne også godt være i Danmark, men der er noget ved en sommerferie og en familieferie.

- Jeg har et job, hvor jeg arbejder 10-12 timer hver dag, så jeg har brug for at komme ud af landet og komme på ferie, siger hun. 

Ikke sikker på refundering

Billetterne fordyrer Stella Sandfeld og familiens rejse betydeligt.

Og dobbeltbookningen betyder, at de nye flybilletter kan være spildte, hvis SAS-flyet ender med at lette lørdag morgen.

- Hvis det fly, hun har bestilt hos os (Apollo, red.) letter i morgen fra Kastrup Lufthavn, som vi håber på, at det gør, så har hun to reservationer, som hun skal vælge mellem.

- Den, hun ikke vælger, der er pengene tabt, forklarede Glenn Bisgaard, der er salgsdirektør ved Apollo Rejser Danmark, til TV 2 Lorry tidligere fredag.

Fredag after ser det dog ud til, at SAS-flyet mod Skiathos ikke kommer til at lette lørdag morgen. 

Her er dagens forhandlingerne mellem SAS og piloterne nemlig afsluttet uden enighed. Det oplyser den norske pilotforening fredag aften ifølge det norske medie Dagens Næringsliv.

Også formanden for Dansk Pilotforening, Henrik Thyregod, siger, at der ikke er landet en aftale fredag. Det skriver mediet VG.

Ifølge TV 2 forventes det, at forhandlingerne genoptages lørdag klokken 10.00.