Rekordhøje overnatningstal: Her blomstrer turismen

Nordsjællands turisme har haft det bedste år nogensinde målt på overnatninger i 2021. Det viser nye tal fra VisitNordsjælland.

989.300.

Så mange overnattende danske og udenlandske turister blev der i 2021 registreret rundt omkring på de nordsjællandske hoteller, campingpladser, vandrehjem, feriehuse, feriecentre og lystbådehavne.

- Det er fantastisk. Det er ikke noget, vi havde regnet med i 2021. Vi har alle sammen været lammet af corona, så derfor er det også et vendepunkt, siger Anette Sørensen, der er direktør i VisitNordsjælland.

Nordsjælland er vidunderligt 

De fire nordsjællandske kommuner, der kan prale af de historisk mange turistovernatninger, er Fredensborg, Halsnæs, Hillerød og Gribskov, og ifølge Annette Sørensen er der flere grunde til, at turisterne kommer til Nordsjælland.

- Nordsjælland er vidunderligt. Vi har det hele. Vi har stærk kultur, fantastiske strande, og virkelig fede overnatningssteder, siger Annette Sørensen.

Indsats på kulturområdet 

Annette Sørensen påpeger, at det rekordhøje overnatningstal også skyldes, at VisitNordsjælland har lavet målrettede markedsføringsindsatser på overnatningsområdet, og nu understreger hun, at der også skal lægges en stor indsats et andet sted.

- Kulturlivets events, aktiviteter, attraktioner og museer har haft det hårdt, så dem skal vi ind og sætte fuld skrue på nu, siger Annette Sørensen. 


Danskere vil også til udlandet

Indsatsen for at holde de mange danske og udenlandske turister til ilden fortsætter dog ufortrødent, og Annette Sørensen tror da også på, at de kan fastholde mange af turisterne.

- Undersøgelser fra VisitDanmark viser, at når man først har opdaget Nordsjælland, så kommer man meget gerne igen, så vi tror på, at vi kan holde dem, siger Annette Sørensen og fortsætter:

- Der er selvfølgelig også mange danskere, der vil til udlandet nu, men jeg tror, at det bliver en kombination af, at danskerne vil til udlandet og samtidig være derhjemme.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

80_percent

playBetaler du 100 kroner eller 500 kroner for et juletræ? Prisen afhænger af, hvor du bor

Thomas Nygaard Hamann2

playHer går det godt: Trods inflation og krig kradser krisen ikke i Thomas' virksomhed

nissehue-01

Populære nissehuer udsolgt: Nu syer Gitte dem selv

Elpriser

Særlig kombination banker elprisen i vejret


Lorryland


Forsiden lige nu

Se flere