Vandrerhjem lokker folk til byen: Byt en pose affald for en overnatning

I Helsingør har værten på byens vandrerhjem fundet på en alternativ måde at lokke folk til byen - og få indsamlet affald fra byens gader.

Under normale omstændigheder kan en pose med skrald ikke udgøre et alternativ til almindelige kroner og øre.

Særlige tider kalder dog på særlige tiltag, og på et vandrerhjem i Helsingør gør man brug af netop en ret særlig metode for at lokke gæster til havnebyen.

quote Vi tjener jo ikke så meget, som vi normalt ville gøre, men den manglende indtjening lægger folk forhåbentlig inde i byen

Vært, Danhostel Helsingør Vandrerhjem, Lord Nicolai Stubtoft

På Helsingør Vandrerhjem, der hører under DanHostel, kan man nemlig i påsken bytte en pose skrald mod til gengæld at få lov at sove en ekstra nat på vandrerhjemmet kvit og frit.

Man kan dog kun benytte sig af tilbuddet, hvis man har booket to overnatninger - men mod en levering af to fyldte skraldeposer per gæst, kan man så få anden overnatning gratis.

Og poserne er ikke så store, forsikrer initiativtageren.

Idéen skal lokke flere gæster til Helsingør, gæster, der kan være med til at få hjulene i Helsingørs by- og butiksliv godt i gang efter en hård og lang nedlukning, siger vært på Danhostel Helsingør Vandrerhjem, Lord Nicolai Stubtoft:

Tænker du også over, at vi kalder værten for 'Lord'? 
På Danhostel Helsingør Vandrerhjem hænger et bevis på, at Nicolai Stubtoft har erhvervet sin adelige titel, og reelt er jordbesidder på det skotske gods, Glencoe Wood, hvorfor navnet Lord Nicolai Stubtoft også står i hans kørekort.
Tænker du også over, at vi kalder værten for 'Lord'? På Danhostel Helsingør Vandrerhjem hænger et bevis på, at Nicolai Stubtoft har erhvervet sin adelige titel, og reelt er jordbesidder på det skotske gods, Glencoe Wood, hvorfor navnet Lord Nicolai Stubtoft også står i hans kørekort.
Foto: Helsingør Vandrerhjem

- Der er jo blevet åbnet for de små butikker nede i centrum igen, og de har lidt frygteligt i denne tid. Der er behov for at få kunder og turister til byen, som køber mad og kaffe og går ture, lyder det:

- Vi synes, det er sjovt at lave små tiltag, der kan få gang i noget, og her får vi både ryddet Helsingør for skrald, og så tilfører vi samtidig en startkapital til byen, der kan være med til at få hjulene igang, siger værten.

Og selvom ordningen måske ikke er den bedste handel for værten selv, så har han et håb:

- Vi tjener jo ikke så meget, som vi normalt ville gøre, men den manglende indtjening lægger folk forhåbentlig inde i byen. Det er ikke vigtigt, om de lægger pengene her - jeg vil have dem ind i byen, så vi kan få gang i det hele igen, siger han.

Skrald for en bajer

Det er ikke første gang, Lord Nicolai Stubtoft tilbyder ting og sager i bytte for indsamlet skrald. Tidligere har DanHostel-værten givet øl som betaling for indsatsen.

Idéen kommer fra et lignende tiltag, DanHostel-værten har set andre steder i verden:

- Det startede, da vi for år tilbage blev mere fokuserede på de ting, vi kunne gøre i hverdagen, der gør en forskel. Og så så jeg en video med en fyr, der byttede affald for joints, og tænkte: 'God idé. Lad os lave den en lille smule om,' og så kom vi på det med øllene, forklarer Lord Nicolai Stubtoft.

Og tiltaget fik mange til at tage udfordringen op, gå en tur langs Helsingørs Strandvej og samle affald - for at slutte turen af med en god øl ved vandrerhjemmet.

Med påskens nye tiltag håber Lord Nicolai Stubtoft foruden at lokke folk til byen, at gæsterne også har lyst til at vende tilbage til sommer.

Sådan fungerer det:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Nyhavn corona

Dystre sommerudsigter for Københavns turisme - antallet af hotelbookninger helt i bund

Sebastian Eskerod

Coronapas frustrerer frisør - har tabt 11.000 kroner i indtjening siden genåbning

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

20200523-121142-L-1920x1280we

Udsigt til sommerpakke vækker glæde hos Zoo-direktør: “Jeg er meget, meget forventningsfuld”

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere