Oplev i weekenden: Tag på æblerov i skoven

I denne weekend tager vi jer med ud i skoven, hvor vi skal på æblerov og lave lækre kanelæbler og være kreative med æbletryk

Oktober er over os! Nu begynder efteråret rigtig at banke på. Bladende falder fra træerne, og temperaturen falder, i takt med at det bliver mørkere.

Men heldigvis kan man stadig komme ud og nyde det skønne efterårsvejr, og denne weekend er ingen undtagelse. I samarbejde med Lærke Haupt, der er naturvejleder på Tårnby Naturskole, har vi fundet en skøn og sjov aktivitet. Fordi I denne weekend kan I komme ud i skoven på æblerov.

Naturvejleder Lærke Haupt, der fortæller om, hvorfor det er sundt at klatre i træer.

Vi er i denne weekend taget i Vestskoven for at finde de perfekte æbler. Man kan finde nogle, der er faldet af træet, eller man kan klatre op i træet, for at finde de bedste æbler. At klatre i træer er en sjov og aktiv måde at bevæge sig på.

Efter det succesfulde æblerov kan I finde et bålsted i skoven. Det har vi gjort, men I kan sagtens også tage æblerne med hjem, og lave dem i jeres køkken.

Opskrift på kanelæbler: kort, hurtig og nem

Når I har fundet et fint bålsted, kan I begynde at lave de lækre kanelæbler. I skærer æblerne i skiver, og drysser dem med lidt kanel. Efter det kommer I dem på den varme pande, så de bliver lækre og karamelliserede.  

Det er en lækker og nem dessert, som I kan sidde og nyde ude i naturen, og som ikke kræver så forfærdeligt meget.

Kernehuset i midten af æblet giver et flot motiv.
Kernehuset i midten af æblet giver et flot motiv.
Foto: Morten Raarup / TV 2 Lorry

Vær kreativ med æbletryk

I kan også lære at være kreative med jeres æbler, som måske ikke kan spises. For de dårlige æbler behøves ikke at blive smidt ud. Dem kan I lave små kunstværker med.

I kan enten tage de dårlige æbler med hjem, eller sidde og blive inspirerede ude i naturen, mens I nyder de lækre kanelæbler. Det eneste I skal bruge er et stykke stof som lærred og noget farve. Vi bruger akrylfarve til vores malerier.

I kan bruge en masse forskellige farver til jeres æbletryk.
I kan bruge en masse forskellige farver til jeres æbletryk.
Foto: Morten Raarup / TV 2 Lorry

I skærer de dårlige æbler over på midten. Derefter hælder I lidt farve i en beholder. Dyp æblerne i farven, og pres dem godt ned på stoffet. Brug en masse forskellige farver, så der kommer en masse skønne æbletryk på stoffet.

Så I denne weekend er der rig mulighed for at komme ud og bevæge sig, være kreativ og få lidt til den søde tand. God weekend!  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

skøjtebane i zoo

playZoologisk Have åbner ny vinterattraktion for første gang

skøjtepige

Skøjtebaner lukker overalt, men her åbner en ny - af plastik

Roskilde Badet, svømmehal

playSkandaleramt svømmehal blev dobbelt så dyr og forsinket: Nu skal sagen kulegraves

Hillerød Madmarked

Nyt madmarked på vej: "Det er, hvad folk vil have"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere