Movia vil komme vold og trusler mod kontrollører til livs med nyt tiltag

Med en ny kampagne vil Movia øge opmærksomheden mod, at billetten skal være købt, inden man stiger ombord i bussen og lokaltoget. På den måde kan konflikter undgås.

Husker du altid at købe din billet, inden du stiger ombord på enten toget eller bussen?

Er svaret ikke altid ja, så er det dig, trafikselskabet Movia, der driver buslinjerne og lokalbanerne på Sjælland, ønsker at henvende sig til i en ny kampagne, der skal mindske trusler og vold mod billetkontrollører.

Et samarbejde med Københavns Universitet har nemlig kortlagt situationer, hvor konflikter mellem kontrollør og passager optrappes. Her viser det sig, at hver tredje kunde, der får at vide, at billetten er købt for sent, reagerer grænseoverskridende over for billetkontrollørerne.

Det er typisk for sent købte SMS-billetter, der giver anledning til trusler eller vold, oplyser Movia i en pressemeddelelse.

Derfor lancerer Movia nu en kampagne, der skal sætte fokus på, at billetterne skal købes, inden man stiger ombord.

- Vi indgik samarbejdet om konflikthåndtering med Københavns Universitet for at få bedre viden om, hvordan konflikter opstår, og hvordan vi bedst håndterer dem, så konflikter undgås eller så konfliktniveauet ikke optrappes, siger Movias kommunikationsdirektør, Camilla Struckmann.

Sidste år udskrev Movias billetkontrollører i alt 57.700 bøder.

Antallet af indmeldte fysiske eller psykiske episoder over for billetkontrollørerne er faldet fra 83 episoder i 2015 til 18 episoder i 2018.

- I Movia vil vi gerne sikre et godt og værdigt arbejdsmiljø for vores billetkontrollører og en god tur for vores passagerer i busser og lokaltog. Og derfor sætter vi nu fokus på, at man skal huske at have købt sin billet inden man begynder at bruge vores service, siger Movias kommunikationsdirektør, Camilla Struckmann.

Tilbage i 2017 ekskalerede en situation, hvor to busbilletkontrollører fra firmaet G4S behandlede en passager uden billet meget hårdhændet. Situationen fik Movia til at indkalde kontrollørerne til en kammeratlig samtale.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

motorvej

Jubel og vrede over motorveje: 'Vi har kæmpet i 60 år for det her'

Hillerødmotorvejen

Se oversigten: Her er planen for milliardinvesteringer i infrastruktur i Region Hovedstaden

movia lempelser

I dag åbner busserne igen fordøren for passagerer

Hillerødmotorvejen

Regeringen klar med milliarder til Hillerødmotorvejen: Skal forlænges og udvides

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere