Goddag til de trælse morgener: Bilkøerne er tilbage

De trafikale forhold er næsten de samme som før coronanedlukningen, lyder det fra Vejdirektoratet.

Du sidder i din bil, og du har travlt. Men bilerne foran dig bevæger sig langsomt. I sneglefart. Og du kommer næsten ingen vegne.

Den situation kan mange bilister nok nikke genkendende til. 

Og for dem, der kan, er der dårligt nyt. 

For trafikken, og dermed også antallet af bilkøer, er næsten på samme niveau med den situation, der var før corona. Det fortæller Vejdirektoratet til TV 2 Lorry. 

- Man vil kunne se frem til, at den tid man brugte på at komme på arbejde tilbage i 2019, og at de steder man oplevede kø, at det vil vende tilbage, siger Kasper Grøndahl Rosenstand, der er afdelingsleder i Vejdirektoratet. 

Mens vejene under coronanedlukningen til tider har været næsten øde, er bilerne nu tilbage på vejene. 

Og det betyder, at man skal tænke sig lidt mere om, hvis man har vigtige aftaler, lyder det fra Kasper Grøndahl Rosenstand. 

- Man skal have det for øje, som man også havde for øje i gamle dage. Hvis man skal noget, hvor man ikke skal komme for sent, så skal man til at tage lidt tidligere afsted, siger han til TV 2 Lorry. 

Hvorvidt vi i løbet af de næste måneder vil opleve ekstra mange biler på vejene afhænger dog af flere ting, fortæller Kasper Grøndahl Rosenstand. 

- Det kommer an på, om der kommer nye restriktioner. Det kan også være, det har en effekt, hvis folk arbejder hjemme. Jo flere der har mulighed for det, jo mindre trængsel vil der være på vejene, siger han.