Fodbold-klubber i coronaoprør: "Smitten kan eksplodere"

En række fodboldklubber på Sjælland sender nu et åbent brev til DBU Sjælland for at opfordre til at droppe træningsturneringer i foråret. De frygter, at smitten kan brede sig mellem flere byer.

Hvorfor spille træningskampe mod klubber fra andre dele af Sjælland og risikere at smitte hinanden med coronavirus på kryds og tværs?

Sådan lyder spørgsmålet nu fra en række fodboldklubber fra hele Sjælland. I et åbent brev til DBU Sjælland opfordrer mindst ti fodboldklubber (i hovedstadsområdet) således til, at alle træningsturneringer bliver aflyst den kommende tid.

Det siger en af initiativtagerne til brevet, Thomas Dreyer, der er formand for IF Bytoften i Gladsaxe, til TV 2 Lorry.

- Vi er bekymrede for, at smitten skal eksplodere igen, når DBU Sjælland arrangerer kampe mellem klubber på forskellige dele af Sjælland. Det er et kæmpe problem, og DBU Sjælland skyder sig selv i foden her, siger Thomas Dreyer til TV 2 Lorry.

Han har indtil videre opbakning fra klubber i byerne Gladsaxe, Albertslund, Taastrup og Vordingborg på Sydsjælland.

Udfordringer nok i forvejen

Fra mandag den 1. marts bliver det i forbindelse med genåbning af dele af samfundet tilladt at samles 25 personer til en udendørs idrætsaktivitet. Herunder er det også muligt for forskellige klubber at spille fodboldkampe mod hinanden.

quote Vi er bekymrede for, at smitten skal eksplodere igen

Thomas Dreyer, formand for IF Bytoften

I den forbindelse har DBU Sjælland arrangeret træningsturnering under navnet ‘Forårsbold’, som klubberne kan tilmelde sig fra på tirsdag.

- En ting er, hvad der er lovligt, men er der grund til at blande spillere fra klubber på Sjælland?, spørger Thomas Dreyer.

Han siger, at mange af de klubber, han taler med, er mere end glade for bare at have mulighed for at træne sammen og mødes i foreningen. Kampe er slet ikke nødvendige at gennemføre på nuværende tidspunkt.

- Vi har udfordringer nok med at sørge for håndsprit og dele holdene op, så der maks er 25 sammen. Vi er ikke gearede til at håndtere dommere, trænere og forældre til træningskampe, siger Thomas Dreyer.

Følger retningslinjer

I DBU Sjælland understreger bestyrelsesformand, Jakob Koed, at man har valgt at arrangere træningsturneringer, fordi man stoler på, at sundhedsmyndighederne meldinger om, at det er forsvarligt at samles for at spille fodboldkampe udendørs.

quote Vi arrangerer turneringer, fordi der er mange klubber der efterlyser det

Bestyrelsesformand i DBU Sjælland, Jakob Koed

Der vil maksimalt være 30 minutters transporttid for klubberne, lyder det.

- Vi arrangerer turneringer, fordi der er mange klubber der efterlyser det. Det er en del af sæsonstarten at spille kampe.

- Der vil være steder, man kan være mere hårdt ramt af corona end andre. Der skal vores klubber vurdere, om man vil spille mod klubber fra højt belastede områder. Den vurdering kan vi ikke tage for dem, siger Jakob Koed.

Hvordan vil du reagere, hvis der kommer et udbrud med smitte efter en kamp?

- Det vil jeg være ked af. Men jeg har ikke hørt, at der har været smittespredning efter en fodboldkamp. Vores klubber har været sindssygt dygtige til at reagere, hvis en er blevet smittet, siger Jakob Koed.

Lørdag har Thomas Dreyer skrevet et Facebook-opslag, som har til formål at samle flere klubber under samme banner. Det skal munde ud i et åbent brev til DBU Sjælland på mandag. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

astrazeneca

AstraZeneca-vaccinerede får andet stik med ny vaccine

Coronavirus grafik

Nu åbnes der for besøg på bosteder i flere kommuner - sådan ser det ud hos dig

20180104-173549-1-1920x1281we

Barer og værtshuse åbner også 21. april

20210206-142157-L-1920x1280we

Hoteller og restauranter vil have endnu hurtigere genåbning

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere