Er du vinterbader? Hold øje med røde flag og lamper ved strande

Regn og smeltende sne har ført til overløb fra rensningsanlæggene, så vinterbaderne skal se sig godt for, før de snupper det kolde gys.

Hører du til den del af befolkningen, der nyder at kaste den blåfrosne krop ned i vand, der er så koldt, at det vil få andre og mere varmesøgende mennesker til at skrige af rædsel - så skal du i øjeblikket lige tjekke bandevandskvaliteten.

For både i København og på kyststrækninger nord for hovedstaden er de røde flag hejst.

Det kan man se på hjemmesiden Badevand.dk, hvor de som regel grønne flag pludselig er farvet røde i øjeblikket.

Det gælder for eksempel på Amager Strand i København, hvor regn og sne får skylden.

- Vi har rejst de røde flag i Nordhavnen og ved Amager Strand, fordi der kunne være sundhedsproblemer ved badning. Der er nu grønt flag igen i Nordhavnen, og vi forventer, at der snart kommer grønt flag ved Amager Strand, siger Jørgen Lund Madsen, der er enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Han fortæller videre, at de røde flag skyldes, at renseanlæggene ved Lynetten og Damhusåen ikke kan følge med ved store regnmængder og snesmeltning. Dermed sker der et såkaldt bypass.

Det betyder,  at vandmængden i tilløbet til anlæggene overstiger kapaciteten på det biologiske rensetrin. Derfor bliver spildevandet kun renset mekanisk og ledes derefter - sammen med det rensede spildevand 1,5 kilometer ud i Øresund.

Og det rammer altså badende på for eksempel Amager Strand. Her advarer man badegæsterne med lystavler, der kan ses i mørke, for på en mørk vintermorgen er det formentlig svært at se forskel på røde og grønne flag.

Også problemer nordpå

Den er også gal med vandkvaliteten andre steder. Det gælder for eksempel i Rudersdal, hvor der fra Skodsborg Strandpark i syd og op til Vedbæk Nordstrand er hejst røde flag.

Rudersdal Kommune oplyser til TV 2 Lorry, at også her er det overløb fra spildevandssystemet, der er skyld i miseren. Men - hedder det - det er meget normalt, at der ikke er plads i kloaksystemet, når det har regnet så meget, som det har været tilfældet det seneste døgns tid.

Helsingør Kommune går heller ikke fri. Her er der røde flag ved både Espergærde og Snekkersten.

Smukt ser det ud - men du skal lige tjekke badevandskvaliteten, før du springer i det kolde hav, for regn og smeltende sne har ført til overløb fra rensningsanlæggene.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

image3

Lokal bager blev rørt af dronningens appel: Nu bager han kage til 1.500 børn

Copenhagen Suborbitals

60 år siden første mand i rummet: Sådan vil københavnske amatører følge efter

20190829-200828-L-1920x1277we

DHL Stafetten vender tilbage og kan fejre 40-års jubilæum i København

UDS Zero Waste

Døgg smider sjældent noget i skraldespanden - sådan gør hun

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere