Efter kritik af pensionistkortet: Nu træder DOT på bremsen

DOT træder på bremsen og udskyder lanceringen af den nye pensionistreform, som betød mimrekortets endeligt. Dermed fortsætter ordningen, indtil man har fundet en ny model.

Den massive kritik fra både borgere, interesseorganisationer og politikere, som Movia, Metroselskabet og DSB er blevet mødt af efter beslutningen om at fjerne det populære mimrekort for pensionisterne, har nu fået trafikselskabet til at træde på bremsen og udskyde pensionistreformen, som skulle erstatte kortet.

Det oplyser Movia i en pressemeddelelse.

Her begrunder trafikselskabet beslutningen med de talrige eksempler på ældre brugere af den offentlige transport, som kan se frem til prisstigninger på flere hundrede procent.

- Det gør ondt at læse om eksempler på borgere, der får over 400 procent dyrere rejser med den kollektive transport, skriver Movia blandt andet.

Ifølge trafikselskaberne vil afskaffelsen af mimrekortet betyde dyrere rejser for i alt 60.000 borgere, mens i alt 150.000 borgere vil få billigere rejser gennem den nye rabatordning.

TV 2 Lorry har blandt andet fortalt om 68-årige Karen Brantberg Jensen fra Vedbæk, som bruger pensionistkortet flittigt.

Indtil nu har kortet kostet 595 kroner for hende hver tredje måned. Med de nye regler vil hun kunne se frem til at betale 600 kroner hver måned for et månedskort.

- Det er kun et minimum, for deri har jeg kun beregnet de faste ting, jeg gør. Alt, hvad jeg ellers gør ud over det, kommer til at lægge oveni. Det er cirka 5.000 kroner mere, jeg skal betale for transport (årligt, red.), lyder det fra Karen Brantbjerg Jensen.

Af pressemeddelelsen fremgår det også, at beslutningen om at udskyde pensionistreformen er blevet truffet af Movias bestyrelse og parterne i DOT.

Arbejder videre på ny ordning

Samtidig understreges det, at opgaven om at gennemføre en pensionistreform er en bunden opgave, som følger loven.

Derfor arbejder parterne nu på en ny løsning, som skal sikre, at opgaven bliver løst på en endnu bedre måde.

- DOT har foreslået den model, som DOT finder mindst ringe, når den stillede opgave var at indføre en ordning på hele Sjælland som nogenlunde svarer til forholdene i resten af landet, som allerede er harmoniseret, skriver Movia.

Movias formand orienterede igår, mandag, transportministeren om beslutningen at udskyde lanceringen og arbejde mod en ny model.

- Parterne i DOT er enige om at udarbejde et forslag til en anden model, som på den ene side imødekommer de bekymringer, der er kommet til udtryk i debatten, og på den anden side fastholder grundprincippet om, at pensionistrabatten skal komme alle de sjællandske pensionister til gaven, sådan som loven og Rigsrevisionen har påpeget, skriver Movia.

Det påpeges desuden, at en ny model vil indebære en indfasning og vil indgå i den redegørelse, som ministern har bedt DOT om at udarbejde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

hillerødmotorvejens forlængelse

playUdbygning af Hillerødmotorvejen er nu et skridt tættere på virkelighed

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere