Efter heftigt regnskyl: Røde badeflag hele vejen fra København til Helsingør

Regnvejr onsdag aften har medført, at flere strande fraråder borgere at bade på grund af kolibakterier i havvandet.

Det er nok de færreste, der har lyst til at hoppe i bølgen blå på en grå dag som torsdagen byder på, og generelt er strandene nok heller ikke overrendte, når kalenderen viser den 30. september.

Men skulle man alligevel blive fristet, kan det blive svært at finde en badezone langs den nordsjællandske østkyst og i Københavns havn, hvor badevandskvaliteten er god nok.

32 steder er der torsdag morgen blevet hejst røde badeflag efter overløb af kloakvand oven på onsdagens regnvejr.

Det røde badeflag betyder, at badevandet indeholder kolibakterier, og det derfor kan være sundhedsskadeligt at bade i.

Hvis der er vandhunde som absolut ikke kan holde sig fra at tage en dukkert, så er det stadig grønt flag 

Hvis der er vandhund som absolut skal have en dukkert, så er der stadig grønne flag i København ved Svanemøllen Strand, Sandkaj Badezone, La Banchina Badezone, Søndre Refshale Badezone Sluseholmen Havnebad og Amager Strandpark.

Ligeledes er badekvaliteten syd for København godkendt ved strandene i Brøndby, Vallensbæk og Ishøj og i Nordsjælland ved Marienlyst, Ålsgårde og Hornbæk.

Screenshot fra Badevand.dk torsdag klokken 9.
Screenshot fra Badevand.dk torsdag klokken 9.

Her der røde badeflag

Rensningsanlæg fyldes op

Regnskyllet onsdag var mere, end hvad flere nordsjællandske kommuners kloaksystemer kunne klare.

Det betød, at rensningsanlæggene blev fyldt op, og for at aflaste kloaksystemerne udledes en del af kloakvandet i havet.

En endelig løsning på problemet med udledning af spildevand i havet er der lange udsigter til.

Omkring 30 år for at være helt præcis. I 2015 vedtog Gentofte Kommune en plan om separat kloakering, som skal stoppe udledningen af spildevand i år 2050.

- Vi arbejder på det. Det tager tid og er meget bekosteligt. Vi har brugt 900 millioner kroner de seneste seks år. Vi laver løbende gravearbejde på vejene i kommunen, og hver gang et projekt bliver færdigt, minimerer vi overløbet, forklarede De Konservatives Karen Riis Kjølbye, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Gentofte Kommune, til TV 2 Lorry i juli.