DSB lukker billetautomaterne nytårsaften

Tidligere har hærværksmænd ødelagt 47 automater til en værdi af næsten 12 millioner kroner.

DSB tager igen i år konsekvensen af, at der tidligere nytårsaften er blevet udøvet massivt hærværk mod deres billetautomater.

Inden klokken 18 lukker DSB deres billetautomater, og de vil først blive genåbnet efter klokken syv den 1. januar 2020, oplyses det i en pressemeddelelse.

quote Vi er nødt til at lave denne kontrollerede nedlukning af automaterne, hvis vi skal undgå det omfattende hærværk, der kan sætte automaterne ud af spillet i en længere periode

Tony Bispeskov, DSB’s informationschef

De lukkede automater vil være udstyret med skilte, der informerer om de alternative muligheder, kunderne har for at købe billetter.

DSB’s informationschef Tony Bispeskov forklarer, at lukningen er den rigtige løsning, fordi den skaber færrest gener for kunderne,

- Vi er nødt til at lave denne kontrollerede nedlukning af automaterne, hvis vi skal undgå det omfattende hærværk, der kan sætte automaterne ud af spillet i en længere periode, siger han.

Omkring nytåret 2007/2008, som var det sidste år, inden DSB begyndte at lukke automaterne, ødelagde hærværksmænd 47 automater.

En ny billetautomat koster 250.000 kroner, så skaderne i 2007/2008 løb dermed op i 11.750.000 kroner.

Med lukningen af automaterne har DSB gennem de seneste ti år minimeret hærværket.

Sådan køber du en billet

For passagerer er det i aften og i nat fortsat muligt at benytte de indendørs billetautomater, Rejsekort eller DSB App, hvor man kan købe billetter og klippekort.

Desuden man købe billetter på DSB.dk, i 7-Eleven på stationerne eller i Salg & Service-butikkerne på Københavns Hovedbanegård, Odense Banegård og Aarhus Banegård.

I Københavnsområdet, hvor langt de fleste kunder kører på Periodekort og Rejsekort, er det desuden muligt at købe billetter på DOT Mobilbilletter Hovedstaden App eller sms-tjenesten 1415.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

40_percent

playVirksomheder starter kampagne for udvidelse af motorveje

Kronprinsesse marys bro

Bestyrelse for udskældt bro sænker lønnen - men ikke på grund af kritik, fastslår formand

Skoleveje Margretheholm

Overborgmester vil sikre skoleveje i ny bydel

20060814-183343-4-1920x1280we

Nu skal Danmarks travleste togskinner skiftes

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere