DSB lukker billetautomaterne nytårsaften

Tidligere har hærværksmænd ødelagt 47 automater til en værdi af næsten 12 millioner kroner.

Arkivfoto fra Københavns Hovedbanegård. Foto: Jonas Vandall Ørtvig/Ritzau Scanpix

DSB tager igen i år konsekvensen af, at der tidligere nytårsaften er blevet udøvet massivt hærværk mod deres billetautomater.

Inden klokken 18 lukker DSB deres billetautomater, og de vil først blive genåbnet efter klokken syv den 1. januar 2020, oplyses det i en pressemeddelelse.

Vi er nødt til at lave denne kontrollerede nedlukning af automaterne, hvis vi skal undgå det omfattende hærværk, der kan sætte automaterne ud af spillet i en længere periode

Tony Bispeskov, DSB’s informationschef

De lukkede automater vil være udstyret med skilte, der informerer om de alternative muligheder, kunderne har for at købe billetter.

Læs også DSB slukker for wi-fi i S-togene

DSB’s informationschef Tony Bispeskov forklarer, at lukningen er den rigtige løsning, fordi den skaber færrest gener for kunderne,

- Vi er nødt til at lave denne kontrollerede nedlukning af automaterne, hvis vi skal undgå det omfattende hærværk, der kan sætte automaterne ud af spillet i en længere periode, siger han.

Omkring nytåret 2007/2008, som var det sidste år, inden DSB begyndte at lukke automaterne, ødelagde hærværksmænd 47 automater.

En ny billetautomat koster 250.000 kroner, så skaderne i 2007/2008 løb dermed op i 11.750.000 kroner.

Med lukningen af automaterne har DSB gennem de seneste ti år minimeret hærværket.

Sådan køber du en billet

For passagerer er det i aften og i nat fortsat muligt at benytte de indendørs billetautomater, Rejsekort eller DSB App, hvor man kan købe billetter og klippekort.

Læs også Mangel på lokomotivførere er årsag til forsinkede S-tog

Desuden man købe billetter på DSB.dk, i 7-Eleven på stationerne eller i Salg & Service-butikkerne på Københavns Hovedbanegård, Odense Banegård og Aarhus Banegård.

I Københavnsområdet, hvor langt de fleste kunder kører på Periodekort og Rejsekort, er det desuden muligt at købe billetter på DOT Mobilbilletter Hovedstaden App eller sms-tjenesten 1415.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik