Flere lukkede fester med betaling til Distortion? Glem det, siger partier

Gadefesten Distortion kritiseres, efter arrangørerne har søgt om tilladelse til at indføre betaling på flere arrangementer. Det vil tre partier nu forhindre.

Den årlige gadefest Distortion er kommet i modvind på Rådhuset i København.

Det sker, efter at Distortion har søgt om tilladelse til at afholde flere betalte arrangementer i byens brokvarterer.

Således vil arrangørerne indføre lukkede musikzoner på Nørrebro, Vesterbro og Rådhuspladsen til gadefesterne onsdag og torsdag den 3. og 4. juni.

Arrangørerne vil etablere i alt fem lukkede musikzoner, som skal være indhegnet og have sikkerhedsvagter og øget publikumssikkerhed. Billetprisen for at komme ind i musikzonen skal ligge på mellem 150 og 180 kroner.

Målet er at skabe en mere koncertagtig stemning, lyder det fra Distortions direktør, Thomas Fleurquin.

- Vi vil gerne tilbyde vores gæster en anden type oplevelse, som minder mere om en koncert, og samtidig fortsætte med de klassiske fælles, gratis arrangementer.

quote Distortion er en fest for alle københavnere, og det skal ikke være forbeholdt betalende gæster

Ninna Hedeager Olsen, teknik- og miljøborgmester

Møder modstand på rådhuset

Det tiltag bakker teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL) ikke op om. Hun og resten af partiet er modstander af de betalte Distortion-arrangementer.

- Distortion er en fest for alle københavnere, og det skal ikke være forbeholdt betalende gæster. Slet ikke når betalingsarrangementerne skal afholdes i brokvartererne. Det er dem, der bor der, så de skal også være med til festen, uden at det koster, siger hun til TV 2 Lorry.

Thomas Fleurquin åbner for muligheden for, at nogle af de lokale københavnere kan komme gratis med.

- Hvis de bor i betalingszonen og på den pågældende gade, kan de komme gratis ind, siger han.

Splittelse i udvalget - ansøgning standset

Teknik- og Miljøudvalget skulle have behandlet Distortions ansøgning på et møde mandag eftermiddag, men Dansk Folkeparti foretog en såkaldt "standsning" af sagen.

Det betyder, at der nu skal behandles en endelig i Borgerrepræsentationen, hvor et større udsnit af folkevalgte lokalpolitkere er til stede.

Standsningen af punktet skete på et tidspunkt, hvor medlemmerne i Teknik- og Miljøudvalget havde tilkendegivet, hvorvidt de var for eller imod at give grønt lys til Distortions ansøgning.

quote Vi vil gerne tilbyde vores gæster en anden type oplevelse, som minder mere om en koncert

Thomas Fleurquin, direktør for Distortion

Socialdemokratiet, SF, Alternativet og De Radikale var for tilladelserne. Dansk Folkeparti, Enhedslisten og De Konservative var imod.

Dansk Folkeparti er utilfredse med flere forhold ved festivalen, skriver Dansk Folkepartis Finn Rudaizky i en pressemeddelelse. 

- Distortion sørger ikke for, at der er tilstrækkeligt med toiletter, de har ikke det fornødne antal frivillige til at gennemføre arrangementet på en tilfredsstillende måde, og de nægter at erstatte skader, som helt klart hvert eneste år stammer fra Distortion de dage, som festen foregår. Desuden er der gentagne brud på regler for støjniveau, tordner Finn Rudaizky.

Borgerrepræsentationen mødes torsdag på Rådhuset i København. Det er dog uvist, om Distortion-punktet skal behandles her, eller om sagen er udskudt til et møde længere ude i fremtiden.

Distortion tiltrækker flere tusinde feststemte gæster i gaderne på Vesterbro og Nørrebro.
Distortion tiltrækker flere tusinde feststemte gæster i gaderne på Vesterbro og Nørrebro.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix