Distortion kom godt fra start, men fik en brat afslutning

Den årlige gadefest i København forløb som den skulle, lyder det fra Københavns Politi. Alligevel fik festen en brat afslutning.

Gadefestivalen Distortion i København løb af stablen uden større udfordringer, melder Kristian Rohdin fra Københavns  Politi.

- Det har selvfølgelig været en travl aften og nat, hvor der har været meget på programmet, men alt i alt er det foregået under ordentlige forhold, siger han til ritzau.dk.

Gadefesten startede onsdag på Nørrebro, og torsdag er det blevet Vesterbros tur til at få besøg af festlighederne. Distortion slutter til sidst af med et brag søndag på Refshaleøen. 

Det er 21. gang, at begivenheden afholdes, og med 100.000 forventede deltagere hver dag, er det et velbesøgt arrangement.

Selvom der er mange mennesker stimlet sammen på relativt begrænset plads, har der ikke været de store problemer, lyder det fra Københavns Politi. 

- Det har lidt kækt sagt været at sammenligne med en travl fredag eller lørdag aften. Vejret har jo været godt, så folk har hængt i ud på de små timer, siger Kristian Rohdin til ritzau.dk. 

Distortion fyldte gaderne godt op på Nørrebro onsdag. Torsdag går turen til Vesterbro.
Distortion fyldte gaderne godt op på Nørrebro onsdag. Torsdag går turen til Vesterbro.
Foto: Asger Ladefoged - Ritzau & Scanpix

Lukkede festen før tid

Til trods for den relativt stille aften, set fra politiets synspunkt, så måtte arrangørene bag Distortion alligevel lukke festlighedere ned før tid.  

For vanen tro skulle festen slutte af med et brag på Rådhuspladsen. Her stod festlighederne til at vare frem til midnat, men halvanden time før blev scenen lukket.

- Vi valgte at lukke Rådhuspladsen af sikkerhedsmæssige årsager på grund af pres udefra. Alt for mange mødte op på engang. Vi har fulgt vores sikkerhedsprocedurer og traf et valg om at lukke ned for Rådhuspladsen omkring 22.30. Politiet understøttede vores beslutning, siger Distortions sikkerhedschef Tanya Krossteig Egholm til TV 2 Lorry.

Det betød blandt andet, at festivaldeltagerne blev snydt for Vini Vici, der var aftenens hovednavn. 

- Det er klart, at vi har nogle gæster som er utilfredse og skuffede, men generelt oplevede vi, at de fleste forstod beslutningen, fortæller Tanya Krossteig Egholm.

Alligevel har den bratte afslutning medført en del negative reaktioner på Distortions Facebook-begivenhed, hvor festivaldeltagerne udtrykker utilfredshed og skuffelse, og at de vil have pengene tilbage.  

Ifølge festivaldirektøren her de meldt ud, at der ikke er garanti for adgang til Rådhuspladsen.

- Det her er virkelig frustrerende, men det er desværre svært at styre de her ting, når man holder en byfestival som Distortion. Derfor var det også meldt ud, at kapaciteten var begrænset, og at man ikke var sikret adgang, siger festivalens direktør Thomas Fleurquin til TV 2 Lorry.

Gadefesten indtog Nørrebro i København onsdag. Se her, hvordan pantsamlere blev udstyret med veste, for at lette deres arbejde på festivallen. 

 

_

_


Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Elcykler til juletræstænding

Træd i pedalerne og tænd julestjernen: Sådan sparer kommune på strømmen

20221125-174529-L-6000x3368ma

playBrødre har enestående samling - nu har de sikret sig verdensrekord

20221126-101515-A-3904x2196ma

Skuespilleren Stig Hoffmeyer er død

superkilen-1234 (1)

Kunstnergruppe gav kæmpe-højtaler til plads – nu er den væk på fjerde år


København


Forsiden lige nu

Se flere