Tip til naboer: Sådan kommer du bedst gennem Distortion

I år kan du parkere bilen i andre p-områder i byen, kommunen fører tilsyn med støjen, og der er langbordsmiddage for bydelenes beboere.

Onsdag til søndag løber årets gadefest Distortion af stablen. 

- Du kan opleve spærrede veje, midlertidige parkeringsforbud og øget lydniveau i arrangementsområderne, skriver arrangørerne i en række nabobreve til beboerne på Nørrebro, Vesterbro, Indre by og ved Refshaleøen.

Det kan lyde frustrende.

Men både Distortion og Københavns Kommune har i år lagt sig i selen for at få gadefesten til at blive en bedre oplevelse - ikke mindst for naboerne.

År efter år har vrede beboere på Nørrebro og Vesterbro kritiseret Distortion for høj technomusik, smadrede biler og affald overalt.

Men en række tiltag kan måske gøre gadefesten lettere at sluge. 

 

quote Der kan gå op til en uge, før alle spor af Distortion er væk, da det eksempelvis er vanskeligt at feje glasskår op, når de lægger sig mellem brostenene.

Fra Københavns Kommunes hjemmeside

Parker hos naboen, og kør udenom

Distortion har sendt en række "nabobreve" ud til de beboere, der lægger gader til gadefesten. Her kan man se, hvilke områder gadefesten holdes i, hvornår P-forbud og afspærring af forskellige gader træder i kraft. Der er også oprettet en "Nabotelefon" til spørgsmål.

I år lemper Københavns Kommune midlertidigt reglerne for, hvor bydelenes beboere kan parkere med deres beboerlicens.

Har man P-licens til Indre Nørrebro, kan der i stedet parkeres på Indre Østerbro og Ydre Nørrebro. Og beboere med licens til Vesterbro, kan parkere i licenszonen i Valby.

Men altså kun mens Distortion løber af stablen.

Københavns kommune skriver også på deres hjemmeside, at man må regne med med længere rejsetid. En del gader bliver nemlig afspærret.

Nabobrev til borgerne på Nørrebro fra Distortion
Nabobrev til borgerne på Nørrebro fra Distortion
Nabobrev til borgerne på Vesterbro fra Distortion
Nabobrev til borgerne på Vesterbro fra Distortion
Foto: Distortion

Byder naboer på mad

Samtidig har frustrerede Distortion-naboer også mulighed for et spiseligt "plaster på såret". 

Der er nemlig arrangeret "Københavnermiddage" på Nørrebro og på Vesterbro onsdag aften. Lækker mad fra to lokale restauranter kan måske få Distortion til at glide lettere ned hos bydelenes beboere.

For de kan godt regne med at både musikken og oprydningen giver en del støj. Og så skriver Københavns Kommune på deres hjemmeside, at borgerne må forvente, at det tager en uge før byen helt ligner sig selv igen.