Boligsalget boomer under corona: Det går hurtigt, siger ejendomsmægler

Salget af villa- og rækkehuse, sommerhuse og ejerlejligheder er steget markant mens coronakrisen har raset. Det viser en ny opgørelse fra en boligside.

02:44

Selvom mange borgere i Region Hovedstaden har forsaget mange ferier og fornøjelser i de mange måneder med nedlukning grundet coronavirus, har det tilsyneladende ikke haft stor effekt på boligsalget for sommerperioden. Faktisk tværtimod.

En ny opgørelse, som boligsiden.dk har lavet for TV 2 Lorry, viser, at salget af række- og villahuse, sommerhuse og ejerlejligheder, faktisk ligger på det højeste niveau i fem år. Og ejendomsmæglerne har svært ved at følge med efterspørgslen.

Læs også Sommerhus-markedet boomer: Her er der mest gang i salget

Simon Raagard, ejendomsmægler i Home Christianshavn, viser rundt i en klassisk toværelses lejlighed på 55 kvadratmeter, som blev revet væk.

-  Den har vi solgt for en lille måneds tid siden som forældrekøb. Dem sælger vi mange af, og det går hurtigt. Lejlighederne ligger lidt kortere tid for øjeblikket, og der er også kamp om de særligt attraktive lejligheder, siger han til TV 2 Lorry

Coronakrisen er årsagen

Marco Asbjerg, der er køberrådgiver i BOMAE på Frederiksberg, som hjælper potentielle boligkøbere med ekstern rådgivning, oplever heller ikke, at hverken sommer eller coronavirus har haft en negativ indflydelse på boligsalget

Ifølge ham, er det især coronakrisen, som er årsag til stigningen af boligsalg.

- Vi oplever et stigende salg specielt her under coronakrisen. Stik mod forventning har salget boomet. Folk har været meget derhjemme under nedlukningen, og det har medført at mange begynder at tænke, om de har et behov for en anden bolig, siger han.

Læs også Sommerhussalg er vildt populært under corona-krisen

Han understreger at de fleste af handlerne ikke er en nedgradering for køberne. De fleste køber noget dyrere, større eller bedre end det de kom fra.

- Selvfølgelig er der købere der ikke har så mange penge, men vi oplever at de fleste opgraderer, siger Marco Asbjerg.

Kamp om boligerne

Men selvom rækken af ivrige købere kan være lang, så er udbuddet af ledige boliger stort set uforandret, hvis man sammenligner med de sidste fem år. Altså må flere købere kæmpe om de samme boliger. Og det kan Simon Raagard fra Home Christianshavn godt bekræfte.

- I øjeblikket er der et mindre udbud, end der plejer at være, og efterspørgslen er stigende, så de gode lejligheder bliver solgt hurtigt, og nogle gange er der flere om budet, siger han. 

Læs også Boligkøbere søger billige boliger og ro uden for storbyen

Selvom man måske kan fristes til at købe efter følelserne og økonomien, så råder Marco Asbjerg fra BOMAE dog stadig potentielle boligkøbere til at tænke sig godt om før de køber et nyt sted at bo.

- Man skal ikke bare gå ud og købe med lukkede øjne. Der har været et marked, som har været holdt kunstigt oppe med lønkompensationspakker, og bankerne har været gode til at låne penge ud her de sidste par måneder, men vi forventer, at der kommer til at ske noget i slutningen af august, når det her udløber, siger han.
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik