Boligkøbere søger billige boliger og ro uden for storbyen

Lavere boligpriser og mere ro lokker boligkøberne uden for de store byer, viser ny undersøgelse.

Den sikreste vej til en billigere bolig er at flytte fokus væk fra de store byer. 

Det er måske ikke den store hemmelighed, der bliver afsløret her, men lavere boligpriser og roligere omgivelser er også noget, der trækker i køberne, viser en ny undersøgelse fra Boligsiden.dk. 

Den viser, at hver fjerde af sidens brugere kunne lade sig lokke længere væk fra storbyerne af mere ro og lavere boligpriser.

- Det er ikke overraskende, at mange håber at finde en billigere bolig uden for de store byer. Man kan spare over 50 procent på udbudsprisen på en villa, hvis man kører over kommunegrænsen fra nogle af de store byer, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

I København kan man spare mellem 29 og 30 procent på udbudsprisen på en villa, hvis man ser på huse i nabokommunerne Herlev og Hvidovre. Det kan ses på statistikken.

- I 2015 flyttede 1.993 fra København til Hvidovre, og det er 58 procent over niveauet fra 2006, siger Birgit Daetz til TV 2 Lorry.

Hun påpeger, at det er kommunens placering tæt på København kombineret med et rimeligt prisniveau, der gør Hvidovre attraktiv. 

Hvis man er villig til at rykke lidt længere ud, er Køge, Lejre, Ishøj, Albertslund og Høje Tåstrup gode bud, da kvadratmeterpriserne ligger under 20.000 kroner pr. kvadratmeter, fortæller Birgit Daetz til TV 2 Lorry. 

Til gengæld stiger priserne, hvis man vil til Frederiksberg eller Gentofte Kommuner.

For mange bliver det ikke ved drømmen om at flytte længere væk fra storbyen. Salget af villaer og rækkehuse i de såkaldte omegnskommuner er steget i senere år.

- Det seneste år er antallet af boligsalg især øget i de områder, hvor boligsalget tidligere er gået lidt trægt. Det har en selvforstærkende effekt, for flere tør købe, når man kan se, at der er gang i markedet, og det vil være muligt at sælge boligen igen, hvis det skulle blive nødvendigt, siger Birgit Daetz.

Hun fortæller, at der generelt er øget handelsaktivitet i de kommuner, der ligger i retningen fra København mod Frederikssund.

Birgit Daetz pointerer, at der også er mange stressede familier, der søger væk fra storbymiljøet, så de fx kan nøjes med at arbejde deltid på grund af en lavere boligbyrde og dermed få mere tid til familie eller fritidsaktiviteter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

SLOW COVER FB1

playFik succes under nedlukning: Kan ler få os til at elske vores rynker?

25_seconds

playHenriette laver kjoler af sengetøj: "Næste generation skal lære at reparere deres ting"

Artikelfoto 01

playSørens coronaprojekt stak helt af: Nu kommer Jytte Abildstrøm og Bjarke Ingels på besøg

Farverigevilla

playFarveglad familie har lilla køkken: ”Mange tænker sikkert, at her er en voldsom rodebutik"

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere