Budget på Frederiksberg: Penge til børnepasning og træer

Søndag blev der indgået forlig om næste års budget i Frederiksberg Kommune.

Det Konservative Folkeparti, Venstre, de Radikale og Dansk Folkeparti har indgået forlig om Frederiksbergs budget for 2018. 

Det er et budget, hvor de fire partier er blevet enige om at afsætte flere penge til især daginstitutioner og grønne områder. 10 millioner kroner skal bruges på bedre daginstitutioner - pengene skal blandt andet gå til bedre nomeringer og nyt legetøj i kommunens institutioner. 

Netop penge til daginstitutioner er noget, der gør børneudvalgsformand Karsten Lauritsen, de Radikale, mere end tilfreds med budgetforliget. 

- Jeg fik mere, end jeg havde turdet håbe på, da jeg gik til forhandlingerne. 

Læs også Frederiksberg mister mange gamle træer

Også Konservative ser positivt på forhandlingerne. I budgettet er der sat fire millioner kroner af til flere træer - en del af byens vision om, at alle skal kunne se mindst et træ fra deres vindue. 

- Jeg er stolt af det her budget. Det er et budget som både er grønt og socialt og økonomisk bæredygtigt, siger Simon Aggesen, rådmand, Konservative.

Forlig ændrer ikke udmeldingen

Det er ikke mere end et par uger siden, at Radikale på Frederiksberg meldte ud, at de ikke længere vil pege på den konservative borgmester, men i stedet vil gå i koalition med partierne til venstre for midten. 

Læs også Radikale trækker støtten til Konservative på Frederiksberg

Og selvom Radikale og Konservative blev enige om næste års budget, så har det ikke ændret på udmeldingen. 

- Det ville ikke være ordentlig radikal politik, hvis vi ikke havde været med i det budgetforlig, der ligger for 2018, bare fordi vi ikke støtter en konservativ borgmesterkandidat, siger de Radikales Karsten Lauritsen. 

Radikale Venstres nye spidskandidat på Frederiksberg er enig med partikollegaen i, at budgetforhandlingerne ikke ændrer noget. Partiet ønsker stadig et bredt samarbejde i kommunalbestyrelsen. 

- Det har ingen betydning for vores valgforbund. Radikale Venstre ønsker mest mulig indflydelse og er åben for det bredde samarbejde. Vi har skiftet valgforbund, fordi vi har høje ambitioner om Frederiksbergs fremtid og for at bryde blokpolitikken, siger Lone Loklindt.

Simon Aggesen ser mest af alt de Radikales udmelding om, at de ikke vil støtte en konservativ borgmesterkandidat som et udtryk for, at den nye spidskandidat for partiet står for en ny politisk linje. 

- Budgettet viser, at vi samarbejder bredt, og at vi som socialkonservative står for en grøn og bæredygtig by, siger Simon Aggesen. 

Læs også AD: Toiletter tømt direkte ud havnebad i København

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik