Borgere i Borup er utilfredse med færre busafgange

Antallet af daglige busafgange i Borup er for nylig reduceret fra 13 til 5. Det giver frustration i byen.

Foto: TV 2 Lorry

02:11

Borgere er utilfredse med reducering i busafgange.

1 af 2

Der er kommet ny køreplan for buslinje 243 ved stoppestedet Krogvej i Borup. Og det har givet vrede passagerer.

For i stedet for at have 13 daglige afgange er det nu reduceret til fem afgange om dagen mellem klokken 6.54 og 15.45 alle hverdage. Det er for lidt, mener to buspassagerer.

Læs også Borgere kæmper for omlagt buslinje med busreklame: "Giv os den gamle rute tilbage"

- Det tilbud, vi har fået nu fra Køge Kommune, vil jeg slet ikke benytte, fortæller Inger Staahl Jensen fra Stubberup til TV 2 Lorry.

- Jeg er nødt til at indrette mig på den måde, at enten må jeg tage tidligere hjem fra mit arbejde, eller også må jeg formentlig tage en taxa, siger Lone Vej Johansen fra Lammestrup til TV 2 Lorry.

Underskriftsindsamling

For pendlere og 9. klasseelever dækker de nye afgangstider ikke alle behov.

- Der kører en bus klokken 7.13, og min søn skal møde klokken ti, så han skal sidde rigtig lang tid på Borup Skole, medmindre han får mor til at køre sig, og det kræver, at jeg er hjemme, forklarer Inger Staahl Jensen.

Læs også Buschauffører skal afhjælpe kaos, når 33 buslinjer ændres søndag

De reducerede bustider har fået Lone Vej Johansen til at starte en underskriftsindsamling med navnet ”borgerprotest mod forringet busforsyning til Lammestrup og Stubberup”. Den har i skrivende stund 126 underskrifter.

I et skriftligt svar til TV 2 Lorry skriver formand for Teknik- og Ejendomsudvalget Erik Swiatek fra Socialdemokratiet om de reducerede bustider:

”Da vi tidligere på året valgte at nedlægge enkelte busafgange med et meget lille passagertal, skar vi præcis ikke i den del af busdriften, der vedrører skolebørn. Skolebørnene var i den grad på vores radar, da vi besluttede den nye køreplan, så vi vil nu tage kontakt til skolen for at blive klogere på behovet”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik