Ville have kommunen til at betale for kastanje-skade på bil: Nu er afgørelsen kommet

Hans Erik Hermann ville have godtgørelse fra Københavns Kommune, da han fik buler i sin bil efter at have parkeret den under et kastanjetræ. Nu er kommunen kommet med en afgørelse i sagen.

Hans Erik Hermanns sorte Mitsubishi Lancer. Foto: Privatfoto

I oktober fik Hans Erik Hermann tæppebombet sin Mitsubishi Lancer med kastanjer.

Det skete, efter han havde parkeret sin bil på en nyanlagt parkeringsplads under et kastanjetræ nær sin bopæl på Amagerbrogade i København.

Til hans store held dækkede hans forsikring skaderne, men bilejeren skulle dog betale en selvrisiko på 6.011 kroner. Den ville han have Københavns Kommune til at dække.

Læs også Kastanjer gav buler i bilen – nu vil ejer have godtgørelse af kommunen

Derfor sendte Hans Erik Hermann en anmodning om en godtgørelse for selvrisikoen til kommunen på grund af manglende advarsel om parkering under kastanjetræet.

Den anmodning har bilejeren nu fået afslag på. Og det er til stor ærgrelse for ham.

- Jeg tænker, de er fuldstændig bindegale. Jeg er godt klar over, hvorfor de siger nej. Hvis de havde erkendt, at de ikke havde advaret mod det (parkeringen under kastanjetræet, red.) og havde en medskyld i det her, så er der en sandsynlighed for, at flere ville søge erstatning, siger Hans Erik Hermann til TV 2 Lorry.

Ikke dokumenteret skader fra kastanjer

TV 2 Lorry har været i kontakt med Københavns Kommune, der bekræfter, at man har afvist sagen. I afgørelsen står der blandt andet:

”Stab Jura (juridisk enhed i Københavns Kommune, red.) vurderer således, at ulemperne i form af nedfald af kastanjer ikke overstiger, hvad der er sædvanligt på det sted, hvor din bil holdt parkeret. Den naboretlige tålegrænse er derfor ikke overskredet.”

Læs også Dum tendens: Mange stikker af, når de laver buler i andres biler

Derudover står der, at kommunen har vurderet, at Hans Erik Hermann selv har et ansvar, hvor han parkerer sin bil, samt at han ikke har dokumenteret, at skaderne på bilen skyldes nedfald af kastanjer.

En afgørelse som bilejeren ikke er enig i.

- Jeg mener, kommunen burde have set, at de havde et medansvar i det her, fordi de ikke advarede mod nedfaldne kastanjer, som jeg har set, de gør andre steder i byen, fortæller Hans Erik Hermann.

Der var under dette kastanjetræ, Hans Erik Hermann parkerede sin bil. Foto: Privatfoto

Ville have fældet træet

Udover en godtgørelse ville Hans Erik Hermann også have træet fældet, da han var bekymret for, hvilke skader kastanjetræet ellers kunne påføre.

- Det er kun et spørgsmål om tid, før nogle kommer til skade og bliver ramt af en kastanje. Jeg synes, kommunen har et medansvar, siger han.

Men ifølge Københavns Kommune er der en såkaldt træpolitik, der foreskriver, at et træ ikke bliver fældet, ”hvis det er levedygtigt”.

I mailen fra Københavns Kommune til bilejeren står der, at man nu anser sagen for afsluttet. Hvis bilejeren ønsker at gå videre med sagen, skal det ske ved en domstol.

Af økonomiske årsager ønsker Hans Erik Hermann ikke at gå videre med sagen og accepterer derfor kommunens afgørelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik