Kastanjer gav buler i bilen – nu vil ejer have godtgørelse af kommunen

Hans Erik Hermann fik buler i sin bil efter at have parkeret den under et kastanjetræ. Nu har han trukket Københavns Kommune ind i sagen.

Hans Erik Hermann parkerede fredag aften sin sorte Mitsubishi Lancer nær sin bopæl på Amagerbrogade. Bilen blev parkeret på en af de nye parkeringspladser, der netop er anlagt i området.

Dagen efter ser Hans Erik Hermanns bil ikke ud, som den gjorde fredag. Til hans store forbavselse har den fået en masse små buler.

Bulerne er ikke kommet, fordi nogle er kørt ind i den sorte Mitsubishi, men på grund af nedfaldne frugter.

Over store dele af Hans Erik Hermanns bil ligger der kastanjer. Københavneren finder ud af, at han har parkeret sin bil under et stort kastanjetræ. Og som blade der falder fra træerne, når efteråret kommer, har kastanjerne løsrevet sig fra træet og ramt Hans Erik Hermanns bil.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Hans Erik Hermanns Mitsubishi Lancer.
Hans Erik Hermanns Mitsubishi Lancer.
Foto: Privatfoto

Vil have godtgørelse af kommunen

Til Hans Erik Hermanns held dækker hans forsikring skaderne, men han må betale en selvrisiko på 6.011 kroner. Det har fået københavneren til at trække Københavns Kommune ind i sagen.

- Jeg skrev til kommunen, at jeg synes, de skulle gøre noget ved den parkeringsplads. Jeg er irriteret over, at jeg har fået tæppebombet min bil med kastanjer ved en ny p-plads. Det er ugennemtænkt at anlægge sådan en p-plads under et så stort kastanjetræ, fortæller han til TV 2 Lorry.

Hans Erik Hermann har foreslået, at parkeringspladsen nedlægges, at man advarer om træet, inden man parkerer, eller at man fælder træet. Derudover vil han også have en godtgørelse for selvrisikoen.

Set i bakspejlet kan Hans Erik Hermann godt se, at han skulle have tænkt sig om, inden han valgte at parkere sin bil under et kastanjetræ, men københavneren mener, at ansvaret ligger hos kommunen.

- Jeg synes, når man anlægger sådan en parkeringsplads, så skal man også tage højde for, om man kan parkere sin bil der, og det synes jeg ikke, man kan, siger han.

Københavns Kommune: Sendt til juridisk enhed

Hans Erik Hermann har endnu ikke hørt fra Københavns Kommune. Men i en mail til TV 2 Lorry skriver enhedschef Jesper Borch følgende:

- I Center for Parkering har vi ikke tidligere oplevet henvendelser som denne, hvor der bliver klaget over nedfaldne kastanjer eller lignende, men vi behandler den konkrete henvendelse ligesom andre erstatningssager og har derfor sendt den videre til vores juridiske enhed, der vurderer ansøgninger om erstatning.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Der var under dette kastanjetræ, Hans Erik Hermann parkerede sin bil.
Der var under dette kastanjetræ, Hans Erik Hermann parkerede sin bil.
Foto: Privatfoto

Hos FDM er man bekendt med nedfaldsskader. Foreningen anbefaler, at man gør ligesom Hans Erik Hermann samt er opmærksom på, hvor man parkerer sin bil.

- Det er noget, vi ser ofte, og vi råder til, at man anmelder det til sit forsikringsselskab, hvor man typisk er dækket for enhver form for nedfaldsskader af sin kaskoforsikring, fortæller Jørgen Jørgensen, seniortekniker hos FDM, til TV 2 Lorry.

Den uheldige københavner tror ikke på en godtgørelse fra kommunen, men han håber, at man vil gøre noget ved kastanjetræet.

- Nu er det min bil, der er blevet ødelagt, men hvis der ikke bliver gjort noget ved det her træ, så kommer det til at gå ud over de andre biler, afslutter Hans Erik Hermann.

En anden bule på bilen.
En anden bule på bilen.
Foto: Privatfoto

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere