Verdenskendt mode- og livstilsmagasin roser nyt byggeri

Skribenten kalder den grønne skibakke for en strålende idé.

Københavns nye udsigtspunkt på toppen af Amager Bakke er 85 meter højt. Foto: Niels Knuth - TV 2 Lorry

I starten af oktober sidste år kunne Amager Bakke, også kendt som CopenHill, endelige slå dørene op for de første besøgende.

Og her cirka fem måneder efter er der stor ros til den nye skibakke fra det verdenskendte mode- og livstilsmagasin Vogue.

- I det store og hele føles CopenHill som en almindelig skibakke med undtagelse af at løjpen er helt tør, og at du glider ned på toppen af en ​​brændene affaldsbunke, skriver Brooke Robb, skribenten bag artiklen i Vogue.

Læs også 450 julemænd i fuldt firspring på Amager Bakke

Amager Bakke er bygget på taget af forbrændingsanlægget Amager Ressource Center, der og er en af verdens største kunstige skibakker med sine 450 meter fra top til bund. 

Underlaget på bakken er lavet af grøn neveplast, et plastikunderlag der er nøje udvalgt, på grund af de gode egenskaber, materialet har som underlag til ski.

- Det er en strålende idé og udnyttelse af omgivelserne, og det er langt mere bæredygtig end den indendørs skibakke, der netop er åbnet i New Jersey's American Dream mall, med menneskeskabt sne og en masse energisugende faciliteter, skriver Brooke Robb, der refererer  til et nyt storcenter på den amerikanske østkyst i staten New Jersey.

01:27

Se i klippet, hvor lang tid turen på Amager Bakke tager fra top til bund Foto: TV 2 Lorry

Luk video

En dristig Idé

På det første stykke af bakken svarer hældningen til en sort løjpe, som er de mest stejle. I midten er hældningen til de lidt lettere røde løjper, og på det nederste stykke er pisten som en blå løjpe, hvor næsten alle kan være med.

Der er også en portbane, hvor det er muligt at få taget tid på, hvor hurtigt man kører igennem. Derudover kan man øve sine hop og tricks i en freestyle park.

Ud over de forskellige løjper er der også et udsigtspunkt 85 meter over jorden, en hiking-rute, klatrevæg, restaurant, cafe og skiudlejning.

- Mens jeg sad i den smukt indrettede bar, kunne jeg ikke lade være med at tænke på, hvilken dristig idé denne skibakke er, og hvor meget vi har brug for det derhjemme, skriver Brooke Robb. 

Læs også Risikerer skiløberne på Amager Bakke at blive kogt?

Inden sin åbning fik TV 2 Lorry mulighed for at teste den nye skibakke med et panel af erfarne skiløbere.

Panelet bestod af Christoffer Vorre og Marie Tvarnø, som blandt andet er skiinstruktører, samt de to freeride-skiløbere Alexander Vissing og Danmarksmesteren Johan Duus, som laver halsbrækkende hop og akrobatik i løjpen.

Læs deres vurdering herunder:

Amager Bakke/CopenHill

Alexander:

- Nu når vinteren stopper, så kan du fortsætte med at stå på ski, det er noget af det, jeg glæder mig allermest til. Vi kommer til at kunne forlængeskisæsonen til hele året rundt. Jeg glæder mig til at kunne stå en solskinsdag med 25 graders varme og udsigt til Sverige.

 

Marie:

- Det er sjovt at man har så mange forskellige muligheder i København. Vu har vandt rundt om os, man kan klatre og cykle og nu kan man så også stå på ski. Lige midt i København.

 

Johan:

- Det er helt unikt for sporten. For ekempel i England, der har de heller ikke nogen bakker, der er de også vokset op med en masse "drysloaps" som de hedder. Nu når vi har en i København, der der også bedre grobund for at eliten kan skabe nogle bedre resultater ved OL, end vi har kunnet før.

 

Christoffer:

- Jeg det også som en mulighed for Københavnerne at "gå" til ski, ligesom man går til håndbold eller fodbold. På en eller anden måde ser jeg bakken som et nyt vartegn for København, som vi kan være rigtig stolte af. Nu kan vi som danskere stå på ski hele året rundt, det synes jeg er ret vildt!​​​​

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik