Verdenskendt mode- og livstilsmagasin roser nyt byggeri

Skribenten kalder den grønne skibakke for en strålende idé.

I starten af oktober sidste år kunne Amager Bakke, også kendt som CopenHill, endelige slå dørene op for de første besøgende.

Og her cirka fem måneder efter er der stor ros til den nye skibakke fra det verdenskendte mode- og livstilsmagasin Vogue.

- I det store og hele føles CopenHill som en almindelig skibakke med undtagelse af at løjpen er helt tør, og at du glider ned på toppen af en ​​brændene affaldsbunke, skriver Brooke Robb, skribenten bag artiklen i Vogue.

Amager Bakke er bygget på taget af forbrændingsanlægget Amager Ressource Center, der og er en af verdens største kunstige skibakker med sine 450 meter fra top til bund. 

Underlaget på bakken er lavet af grøn neveplast, et plastikunderlag der er nøje udvalgt, på grund af de gode egenskaber, materialet har som underlag til ski.

- Det er en strålende idé og udnyttelse af omgivelserne, og det er langt mere bæredygtig end den indendørs skibakke, der netop er åbnet i New Jersey's American Dream mall, med menneskeskabt sne og en masse energisugende faciliteter, skriver Brooke Robb, der refererer  til et nyt storcenter på den amerikanske østkyst i staten New Jersey.

Se i klippet, hvor lang tid turen på Amager Bakke tager fra top til bund

En dristig Idé

På det første stykke af bakken svarer hældningen til en sort løjpe, som er de mest stejle. I midten er hældningen til de lidt lettere røde løjper, og på det nederste stykke er pisten som en blå løjpe, hvor næsten alle kan være med.

Der er også en portbane, hvor det er muligt at få taget tid på, hvor hurtigt man kører igennem. Derudover kan man øve sine hop og tricks i en freestyle park.

Ud over de forskellige løjper er der også et udsigtspunkt 85 meter over jorden, en hiking-rute, klatrevæg, restaurant, cafe og skiudlejning.

- Mens jeg sad i den smukt indrettede bar, kunne jeg ikke lade være med at tænke på, hvilken dristig idé denne skibakke er, og hvor meget vi har brug for det derhjemme, skriver Brooke Robb. 

Inden sin åbning fik TV 2 Lorry mulighed for at teste den nye skibakke med et panel af erfarne skiløbere.

Panelet bestod af Christoffer Vorre og Marie Tvarnø, som blandt andet er skiinstruktører, samt de to freeride-skiløbere Alexander Vissing og Danmarksmesteren Johan Duus, som laver halsbrækkende hop og akrobatik i løjpen.

Læs deres vurdering herunder:

Amager Bakke/CopenHill

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere