Svømmehaller raser over manglende åbning: Er det en sundhedsfaglig eller politisk beslutning?

Selvom der igen er åbnet op for indendørsaktiviteter, må man endnu ikke komme i svømmehallen.

Damsøbadet på Frederiksberg må, ligesom andre af landets svømmehaller, vente til august med at åbne. Foto: HSK

I Hovedstadens Svømmeklub, HSK, er der stor utilfredshed med, at regeringen endnu ikke har givet grønt lys til at åbne for indendørs svømmetræning.

Svømmeklubben er uforstående overfor, at andre indendørsarrangementer må åbne, men altså ikke svømmehallerne.

- Hvis man kan åbne biografer og værtshuse, så er vi i tvivl om, hvorvidt årsagen er et sundhedsfagligt eller politisk perspektiv, siger Allan Nyhus, formanden for HSK, til TV 2 Lorry.

Læs også Lukkede svømmehaller gav god idé: Nu starter livreddere svømmeundervisning i havet

Børnene bliver ikke strandklar

Allan Nyhus er især bekymret for, at børnene ikke bliver gjort klar til at gå på stranden, når det varme vejr for alvor rammer landet.

- Op til sommerferien øver vi, hvordan man er sikker på stranden. Den træning kommer børnene til at mangle, siger han.

Men kan forældrene ikke selv lære børnene det?

- Forældre, som har kompetencer til det, kan sagtens gøre det. Der er masser af steder, man kan finde vejledning, men vi mener, man lærer det bedst, når man er i vandet. Det er lidt ligesom fodbold uden mål, lyder det fra formanden.

Læs også Svømmehal midlertidigt lukket efter fund af bakterier

Til tørsvømning i parkerne - men der er ikke plads

Selvom det ikke er muligt at træne i svømmehallerne, har det ikke forhindret nogle af de 11.500 medlemmer i HSK i at svømmetræne. De er i stedet rykket ud i parkerne i København for at lave “tør svømmetræning”, men her er der også udfordringer. 

- Det er en kende absurd, at vi er tvunget ud i områder med mange mennesker, når vi kunne være i svømmehallerne og meget bedre styre afstande, antal personer og så videre, fortæller Allan Nyhus, formand for HSK. 

Læs også DGI glæder sig over delvis åbning af udendørs idræt, men savner svar

Derfor ser formanden gerne, at medlemmerne får lov til at rykke træningen ind i svømmehallerne. Her forsikrer Allan Nyhus, at sundhedsmyndighedernes retningslinjer vil blive overholdt.

- I en svømmehal er banerne adskilt. Svømmere er vant til at svømme i afmærket områder, og det samme er mange af børnene, som lærer at svømme efter banetov, forklarer han.

Ifølge regeringens genåbningsfaser er svømmehallerne placeret i fase fire, som får lov at åbne start august.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik