DGI glæder sig over delvis åbning af udendørs idræt, men savner svar

Idrætsorganisationen, DGI, er positiv over regeringsaftalen om anden fase af genåbning af Danmark, men organisationen mangler stadig afklaring.

ARKIVFOTO: I en delvis åbning af anden fase af Danmark er det nu lovligt at dyrke udendørs idræt, men myndighedernes regler skal stadig overholdes. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Idrætsforeninger var blandt de første i samfundet, der lukkede ned for aktiviteter, da coronakrisen ramte. Nu er der grønt lys til udendørs idræt kan åbne op.

Statsminister, Mette Frederiksen (S), meddelte torsdag aften, at Danmark nu går i gang med anden fase af genåbningen af Danmark. Det sker efter, at Folketingets partier torsdag indgik en aftale.

På pressemødet oplyste Mette Frederiksen, at der fra Folketingets partier har været stort fokus på, at idræt og skolegang har stor menneskelig betydning for de unge og for sundheden.

Der er behov for en afklaring. Blandt andet om hvor meget plads, der kræves, når ti personer træner sammen udendørs. Det er vigtigt i forhold til træning inden for boldspil

Charlotte Bach Thomassen, formand for DGI

Det betyder derfor, at i anden fasen af genåbning, så kan alle former for udendørs idræt nu sættes i gang i idrætsforeningerne indenfor sundhedsmyndighederne retningslinjer.

Læs også OVERBLIK: Dette kan åbne – og dette får ikke lov i fase to

Charlotte Bach Thomassen, der er formand for DGI, oplyser i en pressemeddelelse, at idrætsorganisationen er meget positive over, at der bliver åbnet for udendørs idræt og breddeidræt igen – men hun efterlyser stadig svar på en del. 

- Det er en anerkendelse af den store værdi, foreningslivet har for børn, unge og voksne. Men vi havde håbet på, at vi her i fase to kunne mødes flere end ti personer, og at vi kunne sætte gang i udendørs idrætsaktiviteter med et minimum af kropskontakt. Det har vi arbejdet for, siger hun.

DGI er en breddeidrætsorganisation for flere end 6.400 idrætsforeninger med næsten 1,7 millioner medlemmer.

Læs også Zoo-direktør: "Storcentre kan åbne, men vi kan ikke? Vi har 40.000 udendørs kvadratmeter"

Mangler tydelig afklaring af regler

I aftalen, fremlagt af regeringen, står der at idrætsaktiviteter åbnes udendørs, når det sker sundhedsmæssigt forsvarligt og under de gældende regler".

Retningslinjerne gælder blandet andet, at der max er ti personer samlet, alle holder to meters afstand, og at alle klubhuse og omklædningsrum fortsat holdes lukket.

Læs også Statsministeren om Danmarks genåbning: Detailhandel, restauranter og skoler genåbner

Charlotte Bach Thomassen oplyser, at der er behov for en bredere forklaring, så idrætsorganisationerne bedre kan navigere i reglerne og leve op til dem.

- Det er positivt, men der er behov for en afklaring. Blandt andet om hvor meget plads, der kræves, når ti personer træner sammen udendørs. Det er vigtigt i forhold til træning inden for boldspil, siger hun.

DGI oplyser i pressemeddelelsen, at organisationen sammen med idrættens øvrige fortsat vil arbejde sammen med Kulturministeriet og relevante myndigheder om en afklaring på deres spørgsmål.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik