Succeshistorie har 20-års jubilæum: Tidligere misbrugere driver hotel

For 20 år siden blev ideen om hotellet Hotellet født. Nu drømmer lederen om flere hoteller.

Det er som så mange andre hoteller: Man lejer et værelse, overnatter og spiser morgenmad.

Og så alligevel ikke. Slet ikke.

For Hotellet på Vesterbro i København er et kommunalt projekt, der drives af både et fast personale, og så 30 udsatte mennesker, hvor mange af dem har en baggrund med stofmisbrug, alkoholisme og andre svære problemer.

I front for hotellet finder man Jannie Petersen, der er daglig leder. Hun er selv tidligere misbruger, hjemløs og prostitueret, og det var hende, der for 20 år siden fik ideen til det helt særlige projekt, der i dag trives i bedste velgående.

Den idé skabte et levedygtigt projekt - og gav hende selv en helt ny tilværelse.

 - Vi kan skabe nogle rammer som er anerkendende, skabe rammer som er tydelige og vi skaber noget værdi, siger hun til TV 2 Lorry.

Får masser af erfaring

De udsatte, der hjælper til med hoteldriften får en masse erfaringer. Først og fremmest i forhold til selve det at passe et arbejde - og dernæst mere konkret i forhold til køkkenarbejde, rengøring og forskellige typer vedligeholdelsesarbejde.

Jannie Petersen er ikke i tvivl om, at det arbejde, de udsatte udfører, får dem til at føle sig værdifulde.

- Det her er et reelt stykke arbejde. Der skal redes seng, der skal produceres mad til vores mødevirksomhed, så hvis de ikke var her, kunne vi ikke lave det det, vi laver.  Så det betyder noget, og vi har alle brug for at være betydningsfulde, forklarer Jannie Petersen.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Hotellets medarbejdere får erfaringer på adskillige arbejdsområder. Blandt andet i køkkenet.
Hotellets medarbejdere får erfaringer på adskillige arbejdsområder. Blandt andet i køkkenet.

Hotellet har ti værelser. Seks af dem lejes ud til Københavns Kommunes Hjemløseenhed, mens de sidste fire udlejes til besøgende turister. 

Derudover har Hotellet faciliteter til kurser, hvor der er morgenmad, frokost og mellemmåltider til 400 kroner per næse.

Et stort ønske: Løn

Hotellet har i dag et søsterhotel i Bergen, hvor der arbejdes efter de samme principper. Jannie Petersen mener, at mange andre byer med fordel kunne kopiere ideen. 

Og også her vil der så være brug for de udsatte, som står for en stor del af driften. Faktisk er de så vigtige, at Jannie Petersen i dag har et meget stort ønske:

- De ansatte skal have løn! De udfører et rigtigt stykke arbejde, og de skal de altså have løn for. Vi får borgerne fra Jobcentret, da de er i forskellige beskæftigelsesforløb, der skal bringe dem tættere på arbejdsmarkedet, siger hun og fortsætter:

- Jobcenteret er glade for vores rapporter, for de kan bruges i det videre forløb med at søge fx flexjob eller førtidspension. Og det er jeg stolt af. Men ideelt set burde mine ansatte – dem alle sammen – få løn.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere