Hjemløse i København får flere boliger

Boligforeningen 3B har holdt rejsegilde på 34 såkaldte ”skæve boliger” i hovedstaden.

Boligforeningen 3B har holdt rejsegilde på nye boliger til hjemløse, der fordeler sig på tre matrikler i København. Foto: KAB

Københavns hjemløse har fået 34 nye boliger.

Det står klart, efter Boligforeningen 3B har holdt rejsegilde på boligerne, der fordeler sig på tre matrikler i København og Kastrup.

- Jeg er utrolig glad og stolt over, at 3B og Københavns Kommune bidrager med 34 nye boliger til netop denne gruppe borgere i København. Det ligger faktisk i 3B’s DNA, at vi gerne vil gøre noget for de allermest udsatte i samfundet, lød det fra Steffen Morild, der er formand for 3B, da der blev afholdt rejsegilde på en mudret byggeplads i Kastrup.

Læs også Hjemløse mangler 200 herbergspladser i hovedstadsområdet

Det skriver KAB i en pressemeddelelse.

De 34 nye boliger ligger på henholdsvis Oliefabriksvej i Kastrup, Kongelundsvej i Kastrup og Hulgårdsvej i Københavns Nordvestkvarter.

Ifølge formanden glæder det 3B, at de kan være med til at hjælpe de hjemløse, som ikke har fast tag over hovedet.

- Jeg er sikker på, at de nye boliger bliver et trygt og godt hjem for de hjemløse i København. Og forhåbentlig kan den nye base give lidt mere ro til at håndtere de problemer, som de ellers måtte have i hverdagen, sagde Steffen Morild ved rejsegildet.

Læs også Ny sociolance til hjemløse og socialt udsatte

34 boliger, tre matrikler - og alle efter samme model

På de tre matrikler, hvor de 34 boliger opføres, bliver de bygget efter samme model; i ét plan med en lille baghave.

Desuden bygger 3B et fælleshus til hver af de tre bebyggelser, ligesom der bliver tilknyttet en social vicevært til boligerne.

- Alle har ret til at leve et godt og værdigt liv. Vi har et ansvar for, at der bliver taget hånd om de mennesker, der er i en udsat situation, sagde socialborgmester Mia Nyegaard (R), der også var til stede ved rejsegildet.

Når de nye boliger står klar til indflytning, vil 3B stå bag 70 procent af alle skæve boliger i København, lyder det i pressemeddelelsen.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik