Ny sociolance til hjemløse og socialt udsatte

Hjemløse og socialt udsatte i København har nu fået en ny, opgraderet sociolance.

Sociolancen kører rundt alle ugens dage i København fra 11-23. Der er altid en sundhedsfaglig medarbejder og en socialfaglig medarbejder med i bilen.

Hjemløse og socialt udsatte i Københavns Kommune har nu fået en ny sociolance. Sociolancen kører rundt i Københavns gader hver dag fra klokken 11 til klokken 23 og træder til, når hjemløse eller udsatte har brug for hjælp. 

- Vi har fået en ny sociolance, fordi vores udsatte borgere, som vi kører med, skal have samme behandling, som andre borgere skal have. Derfor skal standarden for dem være den samme, siger René Pedersen, socialfaglig medarbejder i Københavns Kommune, til TV 2 Lorry. 

Læs også Godt nyt til byens udsatte: Sociolancen ruller fortsat

Den nye sociolance er blevet opgraderet på en række punkter.

Den har fået et nyt elektrisk båresystem, der skal gøre det nemmere for medarbejderne at få borgerne ind og ud af sociolancen.

Et nyt elektrisk båresystem gør det nemmere for medarbejderne at få borgerne ind i sociolancen på en nem og sikker måde.  Foto: Amalie Vixø Drøscher - TV 2 Lorry

Sociolancen har også fået et nyt kamerasystem, så medarbejderne kan holde øje med borgeres tilstand, når de ligger i sociolancen.

Et kamera gør det muligt for medarbejderne at holde øje med en borgers tilstand, mens de kører.  Foto: Amalie Vixø Drøscher - TV 2 Lorry

Sociolancen har yderligere fået ny gearkasse og luftaffjedring på bilen, så den kører mere jævnt og giver en bedre komfort.

- Hele køreoplevelsen vil blive meget anderledes, og det vil det også for de borgere, der kommer til at ligge på den her (båren), siger René Pedersen, socialfagligmedarbejder, Københavns Kommune.

Det er Region Hovedstadens Akutberedskab, Københavns Kommune og Hovedstadens Beredskab, der i fællesskab driver sociolancen.

Fakta om Sociolancen

  • Supplerer den opsøgende og forebyggende indsats i forhold til socialt udsatte borgere, hvor der er behov for både en sundhedsfaglig- og socialfagligindsats for at afdække problemet og henvise til rette tilbud.
     
  • Afdækker om et tilbud med både sundhedsfaglige- og socialfaglige kompetencer kan medvirke til, at flere udsatte borgere får hjælp i rette tid.
     
  • Øger patientsikkerheden for socialt udsatte borgere.

Kilde: Københavns Kommune

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik