Stor planlagt demo: ”Vi hylder grundloven, som vi mener, der er brud på”

Det er sammenslutningen 'Oprør fra landet', der har taget initiativ til demonstrationen, hvor flere hundrede traktorer kører i kortege foran Christiansborg.

November har været en travl måned, hvad angår demonstrationer i Danmark. 

Og lørdag er der arrangeret endnu én i København.

Det er sammenslutningen 'Oprør fra landet', der har taget initiativ til forsamlingen. Ifølge talsmand Jeppe Søe vil fokus for demonstrationen være på det, der binder os sammen – altså vores grundlov og demokrati.

Som en del af begivenhederne vil der blive kørt traktorkortege inde foran Christiansborg. Traktorerne vil herefter køre videre til Langelinie, hvor der vil blive holdt taler.

Ifølge Jeppe Søe er der flere forskellige emner, som initiativet skal omfavne. Man kan altså have vidt forskellige grunde til at dukke op.

- Hvis man for eksempel er minkavler, kan man demonstrere over, at minkene er blevet slået ned uden lovhjemmel. Der kan være folk, som er i mod den nye epidemilov. Vi hylder egentlig bare grundloven, som flere mener, vi ser brud på, siger Jeppe Søe til TV 2 Lorry.

Jeppe Søe, som er talsmand for demonstrationen.
Jeppe Søe, som er talsmand for demonstrationen.
Foto: Jeppe Søe

- Egentlig synes jeg ikke, at det er en demo, det er mere en hyldest til grundloven, og at vi har et fælles fundament at stå på, som er grundloven. Vi er i det her tilfælde flere, som mener, at det her fundament bliver brudt, siger Jeppe Søe.

Mener selv, at der er brug for et opråb

Jeppe Søe, der til daglig selv er journalist, møder op, fordi han er utilfreds med den måde, hvorpå pressen er blevet behandlet under corona-krisen.

- Hver eneste gang vi har stillet kritiske spørgsmål, får vi af vide, at der ikke er tid til det, eller at vi siger noget, der er forkert. Samtidig får vi til pressemøderne ikke tilstrækkelig mulighed for at være kritiske. Men det er som sagt min peronlige årsag til at komme.

Lørdag morgen er der 850 traktorer tilmeldt demonstrationerne i Aarhus og København. Omkring 500 af dem forventes at køre igennem København, oplyser "Oprør fra landet". Københavns Politi gjorde fredag opmærksom på, at det kun er traktorer, som er registreret til almindelig kørsel på offentlig vej, der må benyttes til og fra demonstrationspladserne.

Talsmanden for "Oprør fra Landet", Knud Jeppesen, fortæller dog til TV 2, at traktorerne fortsat vil køre igennem byen.

Usikker trafik

Københavns Politi har allerede været ude på Twitter og skrive, at man godt kan regne med forsinkelser, hvis man skal i nærheden af den rute, som kortegen kører.

Men Jeppe Søe mener ikke, at det have nogen særlig stor påvirkning på trafikken.

- Vi bliver hentet af politiet og vil i løbet af cirka et kvarter køre forbi Christiansborg. Det kommer ikke til at skabe store forsinkelser. Det er tilsvarende til den tid, det vil tage at ryde et lille trafikuheld op. Vi ønsker jo heller ikke få folk mod os, siger Jeppe Søe til TV 2 Lorry.  

Artiklen fortsætter efter billedet.

Ruten, som kortegen kommer til at køre.
Ruten, som kortegen kommer til at køre.
Foto: Københavns Politi

Travl november

Det er ikke den eneste demonstration dette efterår, hvor demonstranterne er utilfredse med regeringens tiltag omkring corona-krisen.

Tidligere i november måned skrev TV 2 Lorry en artikel om en større gruppe mennesker, der demonstrerede mod den nye epidemilov foran Christiansborg. 

Det endte med uroligheder, hvor politiet blev angrebet med fyrværkeri og og de valgte efterfølgende at trække stavene.

    


Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

20200702-092517-A-1920x1369we

Priser på op til 10 millioner kroner: Forældrekøb boomer i København

parkering p-plads parkeringsplads

Røde partier vil begrænse biler i København – men har netop stemt for 167 nye p-pladser

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere