Smitten stiger i København - Sogn lukkes ned

Sogn i København bliver ramt af nedlukning.

Tingbjerg Sogn i København bliver ramt af nedlukning, da smitten i sognet har overskredet myndighedernes grænseniveauer. Det viser en opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI).

Det betyder blandt andet, at skoler og fritidsinstitutioner samt kultur- og fritidsliv bliver lukket ned. I Tingbjerg Sogn gælder det bl.a. Tingbjerg Skole, Nørre Gymnasium, Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus samt Tingbjerg Idrætspark.

Til gengæld kan butikker, restauranter, caféer og erhverv som frisører fortsat holde åbent. Det oplyser Københavns Kommune på sin hjemmeside.

Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) opfordrer til test.

- Håber, at alle i sognet vil lade sig teste løbende, så smitten inddæmmes og der snart kan åbnes igen, skriver hun.

Pernille Høholt-Larsen, formand for social- og sundhedsudvalget i Brønshøj-Husum Lokaludvalg og beboer i Tingbjerg, ærgrer sig kraftigt over den automatiske nedlukning - især på børnefamiliernes vegne. Hun siger til TV 2 Lorry, at der lige nu er en kampagne i gang, hvor man banker på folks døre for at opfordre dem til at tage en coronatest, men at testaktiviteten fortsat er for lav.

Automatisk nedlukning

Et sogn bliver lukket ned, hvis smitten overskrider tre tal.

Det gælder, hvis der på en uge har været flere end 20 smittetilfælde, en positivprocent over 2,5 og en incidens - smittetilfælde per 100.000 indbyggere - på over 500.

Nedlukningen sker på trods af, at grænserne for, hvornår et sogn automatisk lukkes ned, blev hævet fredag den 30. april. Dette skete for at give kommuner mere spillerum til lokal smitteopsporing, før en nedlukning er nødvendig.

Ifølge sogn.dk bor der 6471 mennesker i Tingbjerg Sogn.

Smitte stiger i hele kommunen

Samtidig er den generelle smitte i Københavns Kommune steget til 153 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge.

Tallet har været let stigende den seneste uge, da det for en uge siden lå på 130.

Hvis tallet overskrider 250, vil hele kommunen blive lukket ned, så der er fortsat et stykke op.

Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) siger i en skriftlig kommentar, at man følger situationen i København tæt.

- Vi er ikke der endnu, hvor vi er ved at lukke København ned. Men vi er der, hvor vi følger meget tæt med i udviklingen. Vi håber på, at kurven knækker inden længe, for lige nu går det den forkerte vej, siger hun.

- I forhold til hele byen, så afventer vi smitteudviklingen de næste dage. Der er ingen tvivl om, at det vil have uoverskuelige konsekvenser for hele hovedstadsområdet, hvis København lukker.

- Ikke mindst for de mange børn, som lige er kommet tilbage i skole, og for erhvervslivet, der har kæmpet længe. Den situation vil vi gøre alt for undgå, siger hun i en kommentar.