Restaurant mister sin Michelin-stjerne efter 23 år

Era Ora på Christianshavn er røget ud af det fine stjerne-selskab i årets Michelin-guide

Bare en enkelt Michelin-stjerne er nok til at få hædrende omtale og reservationer fra kræsne kunder, der gerne betaler mange penge for et måltid, som kokkene har lagt både blod, sved og tårer i.

Men på Christianshavner-restauranten Era Ora, er det nok mest tårerne, der nu giver salt til maden - for Era Ora mistede i dag sin stjerne.

I den danske Michelin-liga er det Era Ora, der har haft en stjerne længst. Restauranten skriver på sin hjemmeside, at den fik sin første stjerne i 1997.

quote Vi vil helt sikkert prøve at få en eller måske to michelinstjerner næste år.

Restaurantleder Elvis Torregrossa.

Og den stjerne har restauranten holdt fast på i alle årene efter - lige indtil i dag, hvor den italienske restaurant blev forbigået i stilhed, da stjernerne blev uddelt i Trondheim i Norge.

Bedste italiener uden for Italien

Sammen med The Studio, der ligger ved Nyhavn mistede Era Ora sin stjerne.

Til gengæld nåede to restauranter - Jordnær i Gentofte og Alchemist på Refshaleøen op på to stjerner. Dermed har Danmark det samme antal Michelin-stjerner som sidste år - nemlig 35 i alt.

Her er Michelin-stjernerne i Lorrys sendeområde

Tre stjerner

Geranium

 

To stjerner

AOC

Kadeau

NOMA

Alchemist *NY

Jordnær *NY

 

En stjerne

108

Kong Hans Kælder

Clou

Formel B

Kiin Kiin

Kokkeriet

Marchal

Relæ

Søllerød Kro

Alouette

Era Ora blev indviet for 37 år siden og holdt i de første år til i Torvegade på Christianshavn. Siden flyttede den i 2001 til nye lokaler på Overgaden neden Vandet - lige ud til Christianshavns Kanal.

Restauranten serverer italiensk mad i den helt fine ende - i 2017 blev den premieret som den bedste italienske restaurant uden for Italien. Men den vurdering er de kræsne Michelin-prøvespisere altså ikke enige i.

Det var mandag aften ikke muligt at få en kommentar fra Era Ora. Men til Ritzau siger restaurantleder Elvis Torregossa:

 - Efter så mange år med en Michelin-stjerne er det et stort tab for os. Men vi klar til at gøre det bedre, og vi vil helt sikkert prøve at få en eller måske to michelinstjerner næste år. Vi giver ikke op, siger restaurantleder Elvis Torregrossa.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik