Politi giver fire påbud for overtrådte opholdsforbud i København

En spontan fest i Fælledparken på Østerbro i København blev fredag aften lukket af politiet.

Københavns Politi var massivt til stede i bybilledet aftenen og natten mellem fredag og lørdag, hvor opholdsforbud gælder i flere områder.

I den forbindelse politiet måtte lukke en fest, samt give yderligere fire påbud til personer, der overtrådte opholdsforbuddet.

Det fortalte vicepolitiinspektør Lars Karlsen natten til lørdag.

- Situationen frem til nu er, at vi har vi lukket en spontan fest i Fælledparken, hvor vi også har vi givet et påbud og en sigtelse for brug af soundboks (transportabel højttaler, red.).

- Vi har derudover givet fire påbud på skaterbanen i Fælledparken, der er en zone med opholdsforbud, siger Lars Karlsen.

Opholdsforbuddene indebærer, at man ikke må tage ophold i visse områder, herunder dele af Fælledparken, Nørrebroparken og Kødbyen, fra klokken 18-06 fredag, lørdag og søndag.

Der er i København indført midlertidigt opholdsforbud i dele af Nørrebroparken fra 18-06 fra torsdag til lørdag. Derudover er der indført opholdsforbud i Kødbyen fra 22-02 frem til 23. september.

Resten af natten har været relativt fredelig, oplyser vicepolitiinspektør Rasmus Agerskov Schultz tidligt lørdag morgen.

- Der har været meldinger om musik til ulempe, men ikke mere end sædvanligt, og der er ikke blevet givet påbud, siger han.

Ifølge vicepolitiinspektøren har der ikke været problemer med hensyn til barer og restauranters nye lukketider klokken 22.

Det samme gælder de berørte områder hos Københavns Vestegns Politi og Nordsjællands Politi, meddelte vagtcheferne natten til lørdag.

- Vi så, at gæsterne respekterede restriktionerne rigtig godt, og især beværtningerne var rigtig gode til at få lukket ned inden 22, siger Rasmus Agerskov Schultz fra Københavns Politi.

- Vi håber og tror, at det er et udtryk for, at folk har taget det ansvar på sig, som er nødvendigt i denne her alvorlige situation.

Han opfordrer til, at alle weekenden igennem overvejer, om de skal deltage i fester og sammenkomster.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

ballerup 112 brand testcenter

To mænd fængslet for brandattentat mod testcenter

retten i roskilde

Unge mænd dømt for bedrageri mod ældre borgere

Mand meldt savnet

43-årig mand meldt savnet - eftersøges af politiet

TM 125cc. Årg. 2014.

17-årig fængslet i sag om stort tyveri af crossmaskiner fra ungdomsskole

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere