Betjente lukkede Michelin-restaurant i aftes: - Vi er i knæ i forvejen

Kokkeriet forventer at få en stor bøde, efter de torsdag overtrådte reglerne om at lukke klokken 22.

Kokkeriet har en Michelin-stjerne. (Arkivfoto) Foto: Teitur Jonasson/Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Som den eneste restaurant i København overtrådte Michelin-restauranten Kokkeriet torsdag aften reglen om at lukke klokken 22.

Det fortæller Københavns Politi fredag morgen.

Ejer af Michelin-restauranten Kokkeriet, Sammy Shafi, fortæller til TV 2, at de torsdag aften endte med en sigtelse.

En tjener gik tidligt på aftenen syg hjem, og det satte pres på systemet.

Samtidig havde de i forvejen svært ved at nå at få folk bespist inden for den tidsramme, som de var blevet givet, forklarer Sammy Shafi.

Læs også Restauration sigtet for ikke at lukke klokken 22

Fik fem minutter

Han stod i køkkenet, da to betjente kom ind på Kokkeriet klokken 22.30, og han vidste med det samme, at den var gal.

- De giver os fem minutter, og vi forsøger at få afregnet med folk. Efter to minutter kommer de ind igen og siger, at alle skal ud.

- Folk står og afregner, da de fortæller, at jeg bliver sigtet. Det kan jeg jo hverken sige det ene eller andet til. Sådan er reglerne. Men jeg synes, situationen er helt forfærdelig og helt forrykt. Vi er i knæ i forvejen, fortæller Sammy Shafi.

Ifølge politiet var betjening og servering fortsat i gang klokken 22.20, og derfor blev restauranten sigtet.

- Det var ikke sådan, at vi stod uden foran og ventede på, at klokken blev ét minut over 22, og så gik ind og sagde, at fælden klappede. Klokken var et godt stykke over 22, og stedet havde fortsat åbent og gæster. Så nu har vi rejst en sigtelse mod stedet, siger vicepolitiinspektør Rasmus Agerskov Schultz til TV 2 Lorry fredag morgen.

Michelin-mad på rekordtid

Sammy Shafi forventer nu at få en bøde på omkring 40.000 kroner, og det gør ondt, når man i forvejen er hårdt ramt af coronapandemiens økonomiske følger.

Ifølge Sammy Shafi har de i løbet af de seneste uger i alt mistet 260 gæster - altså folk, der har aflyst bookinger. Alene fredag har de mistet 20 gæster.

- Staben skal lige vænne sig til, at man ikke laver Michelin-mad på rekordtid. Vi driver bare ikke sådan en restaurant, hvor det tager halvanden time at spise, siger han.

Udover den overstående episode oplevede politiet "den fornødne respekt" for de nye regler.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik