Nødherberg på Nørrebro mangler frivillige nattevagter

Nødherberget Grace på Nørrebro har problemer med at få frivillige til at tage nattevagter, og det betyder, at de ikke kan tilbyde hjemløse overnatning.

De kolde nætter i vintermånederne er ekstra hårde for Københavns hjemløse. 

Lige nu mangler Nødherberget Grace, der holder til i Kingos Kirke på Nørrebro i København,  frivillige nattevagter for at kunne holde åbent for overnatning til hjemløse her i vintermånederne. 

quote Vi skal bruge to frivillige hver nat for overhovedet at kunne åbne, og her mandag og tirsdag måtte vi lukke.

Sofie Weinreich Engell, leder af nødherberget Grace København, Blå Kors

- Lige nu mangler vi rigtig meget nattevagter. Vi skal bruge to frivillige hver nat for overhovedet at kunne åbne, og her mandag og tirsdag måtte vi lukke, og allerede i morgen mangler vi en frivillig for at kunne åbne, siger Sofie Weinreich Engell, leder af Grace København, Blå Kors til TV 2 Lorry. 

Nødherberget, der har eksisteret siden 2011, serverer hver dag gratis morgenmad fra 7-10 og mad om aftenen til omkring 60 hjemløse. Efter aftensmaden er serveret, er der plads til 40 overnattende hjemløse - det er særligt udenlandske hjemløse, der kommer.

Grace København åbnede for fem uger siden, men seks nætter har de været nødsaget til at lukke seks nætter, fordi de mangler hænder. 

- Så er vi nødt til at lukke klokken 22 efter aftensmad og sende mellem 33 og 38 hjemløse tilbage ud af døren igen, siger Sofie Weinreich Engell.

De frivillige skal holde sig vågen hele natten. De får en luftmadras og slik, og så må de ellers gøre, hvad de vil - læse, se film eller spille spil. 
De frivillige skal holde sig vågen hele natten. De får en luftmadras og slik, og så må de ellers gøre, hvad de vil - læse, se film eller spille spil. 
Foto: Amanda Goth - TV 2 Lorry

En af grundene til, at Grace i år mangler frivillige, er, ifølge Sofie Weinreich Engell, at vinterkulden ikke for alvor har bidt sig fast. 

- Det er meget mildere i vejret, så jeg tror, at rigtig mange mennesker lidt glemmer, at der sidder mennesker derude, der har brug for et sted at sove og har brug for noget varme, siger Sofie Weinreich Engell til TV 2 Lorry. 

Hver nat alle ugens dage fra klokken 22.45 til 07 næste morgen skal der være to frivillige nattevagter, der skal fungere som brandvagt, mens de hjemløse sover. Det er et krav, at nattevagterne holder sig vågen. 

- Du skal sådan set bare være der, spise en masse slik, se en god film, lave nogle sandwich og noget kaffe, siger  Sofie Weinreich Engell og fortsætter:

- Vi håber jo bare rigtig meget, at der sidder nogle derude, som ikke har noget problem med at være vågen om natten og måske synes, det er hyggeligt at tage en filmnat med en god ven eller nabo og på den måde kan hjælpe næsten 40 mennesker med at få en tryg og varm seng at sove i.

Vil man gøre en forskel for de hjemløse, kan man via Graces hjemmeside på gracekbh.dk melde sig som frivillig.

Nødherberget mangler allerede frivillige nattevagter i morgen fredag og på lørdag for at kunne tilbyde en varm seng til de hjemløse. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere