Nødherberg med bøn i vinterkulden: Kom og gør en forskel

Guf, internet og Netflix til lyden af 40 sovende hjemløse. Nødherberg på Nørrebro opfordrer studerende til at rive en dag ud af kalenderen og hjælpe byens hjemløse.

Kulden er ved at sænke sig over hele landet, og mens de fleste begynder at julestresse, gør Blå Kors sig klar til at modtage de svageste i samfundet i de vinterkolde måneder.

Fra og med 4. december slår Blå Kors’ nødherberg Grace dørene op og inviterer hjemløse ind i varmen til et måltid mad og en seng at sove i.

quote Vi sørger for guf og internet. Hvis man tager en nattevagt, er man personligt med til at sikre, at 40 hjemløse rent faktisk får en varm seng at sove i

Sofie Weinreich Engel, leder af værestedet Grace

Det er syvende år i træk, at nødherberget i Kingos Kirken på Nørrebro i København tager ekstra hånd om de hjemløse gennem jule- og vintermånederne.

Men værestedet mangler frivillige, og især nattevagter er der ifølge værestedets leder Sofie Weinreich Engel hårdt brug for. Hun appellerer derfor til de studerende om at give en frivillig hånd med.

-  Vi håber, at der er en masse gode folk, som har lyst til at rive en nat ud af kalenderen for at give hjemløse en varm seng for natten. Studerende har før været glade for vagterne, for så kan de sidde og arbejde i grupper, når de hjemløse sover, eller tage et maraton med deres yndlingserie på Netflix, siger Sofie Weinreich Engel til TV 2 Lorry.

Sidste år havde Grace kun mulighed for at huse 20 overnattende hjemløse, men i år håber værestedet at kunne give 40 hjemløse en varm seng at sove i.

I øjeblikket er de første dages vagter dækket ind. Aftenvagten, som ligger fra 19:30 til 22:30, sørger for at servere aftensmad og hygge om og med de hjemløse.

Nattevagterne, som består af to personer, går med at sidde brandvagt, smøre sandwich til morgenmaden og hygge sig til lyden af 40 sovende hjemløse.

Guf og internet

-  De her mennesker, de sover bare, og en af de faste ansatte er der. Hvis en nattevagt er utryg, bliver den fastansatte selvfølgelig, siger Sofie Weinreich Engel og fortsætter:

- Vi sørger for guf og internet. Hvis man tager en nattevagt, er man personligt med til at sikre, at 40 hjemløse rent faktisk får en varm seng at sove i.

quote Mange af vores hjemløse har store sundhedsproblemer henover vinteren på grund af kulde og regn, hvilket også går ud over deres mentale overskud

Sofie Weinreich Engel, leder af værestedet Grace

Værestedet har også åben nytårsaften og juleaften, hvor der bliver gjort lidt ekstra ud af det med festligholdelse og mad. Derudover bliver der afholdt en kæmpe julefest for brugere af stedet 12. december med god mad og gaver.

Ifølge Sofie Weinreich Engel er natten i en varm seng og et måltid mad i de vinterkolde måneder altafgørende for de hjemløses fremtid.

- Mange af vores hjemløse har store sundhedsproblemer henover vinteren på grund af kulde og regn, hvilket også går ud over deres mentale overskud. Det har derfor enormt stor betydning, at de får et godt måltid mad og kan sove tørt, trygt, og varmt om natten. Det gør også en langsigtet forskel, fordi de vil have flere kræfter til at komme ud af hjemløsheden, vurderer hun.

Værestedet holder åbent hver aften fra klokken 20:00 til næste morgen klokken 8:00, hvor der lukkes ned, så der kan blive klargjort til endnu en aften for byens hjemløse.

Vil man gøre en forskel for de hjemløse, kan man via Graces hjemmeside på gracekbh.dk melde sig som frivillig, eller komme til informationsmøde for nye frivillige 3. december i Kingos Kirke, Bragesgade 35, fra 17:30 til 18:30.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere